יום שבת, 10 בספטמבר 2016

גביניות




                מאפה מוכר וטעים ביותר בגרסה ביתית
         שילוב של בצק שמרים וגבינה מתוקה
         והריח שמופץ בבית..תענוג :)


          לבצק:
          (כ-25 גביניות)

          4 כוסות קמח
          כף שמרים יבשים
          שליש כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          כפית גדושה דבש
          1 ביצה L
          75 גרם חמאה(רכה)
          כף שמן קנולה
          כפית גרידת לימון
          חצי כפית מלח
          כוס חלב פושר

          למלית:

          1 גבינת טוב טעם(250 גרם)
          1 מיכל גבינה לבנה(250 גרם)
          חצי כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          כפית גרידת לימון
          1 חלמון מביצה L
          כף אינסטנט פודינג וניל
          שליש כוס צימוקים בהירים(50 גרם)

          לציפוי:

          1 ביצה L טרופה עם כפית שמן וכפית מים

          הכנה:

          1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך ולא דביק
             (את החלב הפושר מוסיפים בהדרגה ואת
              גרידת הלימון והמלח לקראת הסוף).
          2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את האוויר
             מהבצק שתפח,לשים מעט ומתפיחים שוב
             כחצי שעה במקרר.
          3.מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
          4.על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק
             לעלה מרובע בעובי כחצי ס"מ.בעזרת גלגלת
             פיצה מיישרים קצוות וחותכים 25 ריבועים.
          5.ממלאים כל ריבוע בצק בכפית גדושה מהמלית
             וסוגרים קצוות נגדיות למעין צורת מעטפה
             (אפשר להדק מעט כששתי אצבעות לוחצות
             מעל ומתחת).
          6.מניחים על התבנית במרווחים ומתפיחים עוד
             כ-20-30 דקות.מורחים בביצה טרופה ואופים
             בחום של 180 מעלות כרבע שעה.


                                לפני אפייה:
             

             
                            יופי של גביניות טעימות
                       את הקפה כבר הכנתם? בתיאבון!
           
_________________________________________________________________

2 תגובות: