פשטידה טעימה מאוד מהמטבח
המרוקאי הנפלא.מושלמת לארוחת
שישי ומתאימה גם לפסח..תיהנו :)
מצרכים:
5 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
5 ביצים L
5 כפות שמן קנולה
1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
שליש צרור פטרוזיליה(קצוצה)
כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף
חצי כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(או שחור גרוס)
חצי כפית כורכום
חצי כפית אבקת אפייה
הכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה,
מצננים היטב,מקלפים ומרסקים למחית
חלקה(תפוח אדמה אחד מרסקים גס).
2.מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים.מוסיפים
את שאר המצרכים(חוץ מהשמן)ושוב
מערבבים.
3.בסיר יציקה קטן(כ-3.5 ליטר עם ציפוי
טפלון/קרמי)מחממים את השמן ושופכים
את התערובת.על אש בינונית מטגנים
כ-10 דקות.
4.מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות עד
שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
מצננים מעט,הופכים על צלחת ונהנים.
יופי של פשטידה
טעימה טעימה-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6838
5 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
5 ביצים L
5 כפות שמן קנולה
1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
שליש צרור פטרוזיליה(קצוצה)
כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף
חצי כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(או שחור גרוס)
חצי כפית כורכום
חצי כפית אבקת אפייה
הכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה,
מצננים היטב,מקלפים ומרסקים למחית
חלקה(תפוח אדמה אחד מרסקים גס).
2.מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים.מוסיפים
את שאר המצרכים(חוץ מהשמן)ושוב
מערבבים.
3.בסיר יציקה קטן(כ-3.5 ליטר עם ציפוי
טפלון/קרמי)מחממים את השמן ושופכים
את התערובת.על אש בינונית מטגנים
כ-10 דקות.
4.מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות עד
שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
מצננים מעט,הופכים על צלחת ונהנים.
יופי של פשטידה
טעימה טעימה-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6838
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה