יום שלישי, 27 בינואר 2015

לחמניות שום,שמן זית וזעתר








                  לחמניות טעימות ביותר שכיף
          לאכול לארוחת הבוקר לצד גבינות
          או סלט.
          פשוט פינוק אמיתי..תיהנו :)



          לבצק:
          (כ-12-14 לחמנית)

          לבצק:

          4 כוסות קמח
          כף שמרים יבשים
          40 גרם חמאה רכה(או 4 כפות שמן זית)
          חצי גביע שמנת 9%
          1 ביצה M
          כפית גדושה סוכר
          כפית גדושה דבש
          חצי כף מלח
          כוס ורבע מים פושרים

          לרוטב השום:

          2-3 שיני שום(קצוצות דק או כתושות)
          4-5 כפות שמן זית
          2 כפות תערובת זעתר(עם שומשום)
          קורט מלח גס(לא חובה)

          הכנה:

          1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא
             דביק(את המים מוסיפים בהדרגה ואת
             המלח לקראת הסוף).
          2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את
             הבצק ל-12-14 כדורים,מכסים ומשהים
             כרבע שעה.
          3.יוצרים לחמניות מאורכות,מניחים על
             התבנית וחורצים אלכסונית בעזרת סכין.
             מכסים ומתפיחים כ-20-30 דקות.
          4.מערבבים את השום בשמן הזית ומורחים
             על הלחמניות.מפזרים מעל את תערובת
             הזעתר(אפשר גם לערבב את הזעתר
             ברוטב השום ולמרוח).
          5.אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
             עד הזהבה קלה(רצוי לא להשאיר יותר מדי

             בכדי לשמור על רכות הלחמניות).


                              לפני אפייה:




                                יופי של לחמניות טעימות
                                    ומפנקות-בתיאבון!
         


           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6558


_________________________________________________________________

7 תגובות:

  1. מאמצת את המתכונים שלך אין מילים..פשוט נהנת ומעשירה את המטבח שלי בזכותך

    השבמחק
  2. מאמצת את המתכונים שלך אין מילים..פשוט נהנת ומעשירה את המטבח שלי בזכותך

    השבמחק
  3. מה אפשר לשים במקום הגבינה כדי שיהיה פרווה?

    השבמחק
  4. שלום מאיה
    גם אני מצטרפת לשאלתה של אודיה ושואלת האם אפשר לוותר על השמנת?
    ואם לא - מה אפשר לשים במקום כדי שיהיה פרווה.

    השבמחק
  5. שלום מירה,
    לשאלתך:לפרווה אפשר ללוש את הבצק בלי השמנת ופשוט להוסיף
    מעט יותר מים פושרים בזמן הלישה(בערך כוס וחצי מים במקום כוס ורבע).
    בהצלחה :)

    השבמחק
  6. היי
    באיזה כוס השתמשת לקמח ולמים??

    השבמחק