סופגניות מסורתיות הנמכרות עד היום
במעדניות רבות ברחבי גיאורגיה.
את הסופגניות האלה מטגנים כשהמלית
כבר בפנים.מלית של קרם חלב מבושל
בטעם וניל.על הטעם והריח אין מה לדבר..
החלטתי לשחזר את הטעמים האלה
ומשתפת אתכם כאן..תיהנו :)
לבצק:
(כ-18-20 סופגניות)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה L
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית מלח
חצי כף וודקה
כפית גרידת לימון
1 ורבע כוסות מים פושרים
לקרם החלב:
1 ושני שליש כוסות חלב
2 חלמונים מביצה L
2 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות גדושות קמח
40 גרם חמאה
* שליש כוס סוכר דק לבזיקה
הכנה:
(כ-18-20 סופגניות)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה L
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית מלח
חצי כף וודקה
כפית גרידת לימון
1 ורבע כוסות מים פושרים
לקרם החלב:
1 ושני שליש כוסות חלב
2 חלמונים מביצה L
2 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות גדושות קמח
40 גרם חמאה
* שליש כוס סוכר דק לבזיקה
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח
וגרידת הלימון מוסיפים לקראת הסוף).
2.מכסים ומתפיחים כשעה.מורידים את האוויר
מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
3.בינתיים מכינים קרם:מערבבים יחד בקערה
חלמונים,סוכר,סוכר וניל וקמח.מחממים את
החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים
כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים,
מערבבים ומחזירים הכל לקלחת.מערבבים
על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,מורידים
מהאש,מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה.
מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
4.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.קורצים עיגולים
(את השאריות אוספים לכדורים)משטחים קלות
ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית.סוגרים
למעין צורת פרח,מכסים ומשהים כ-10 דקות.
5.בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה
של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה.
הופכים(שהסגירה תהיה כלפי מטה),משהים
שוב כ-10 דקות ומטגנים(מתחילים עם הצד
של הסגירה)עד הזהבה משני הצדדים.
6.מיד כשמוציאים מהשמן,מניחים על נייר
סופג,בוזקים סוכר ונהנים.
*טיפ:יש לטגן את הסופגניות האלה
במחבת בינונית עם כשתי כוסות
שמן(טיגון חצי עמוק)ולשמור על
אש בינונית במהלך הטיגון.
בזמן ההכנה:
2.מכסים ומתפיחים כשעה.מורידים את האוויר
מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
3.בינתיים מכינים קרם:מערבבים יחד בקערה
חלמונים,סוכר,סוכר וניל וקמח.מחממים את
החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים
כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים,
מערבבים ומחזירים הכל לקלחת.מערבבים
על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,מורידים
מהאש,מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה.
מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
4.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.קורצים עיגולים
(את השאריות אוספים לכדורים)משטחים קלות
ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית.סוגרים
למעין צורת פרח,מכסים ומשהים כ-10 דקות.
5.בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה
של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה.
הופכים(שהסגירה תהיה כלפי מטה),משהים
שוב כ-10 דקות ומטגנים(מתחילים עם הצד
של הסגירה)עד הזהבה משני הצדדים.
6.מיד כשמוציאים מהשמן,מניחים על נייר
סופג,בוזקים סוכר ונהנים.
*טיפ:יש לטגן את הסופגניות האלה
במחבת בינונית עם כשתי כוסות
שמן(טיגון חצי עמוק)ולשמור על
אש בינונית במהלך הטיגון.
בזמן ההכנה:
מעדן של סופגניות
בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6107
בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6107
יאמיייייי
השבמחקלמעלה זה אבקת סוכר או סוכר ?
היי אורנה,
השבמחקמעל הסופגניות מפזרים סוכר דק
הסופגניות שאמי הכינה לי במהלך כל ילדותי, הכי טעימות בעולם וללא עוררין!
השבמחקהסופגניות שאמי הכינה לי במהלך כל ילדותי, הכי טעימות בעולם וללא עוררין!
השבמחקאז יוסי בן דויד, תראה לנו בכתב מתכון של אמא? ואז נבחן את ההבדלים.
מחקהאים אפשר להניח בן שתי שכבות באמצע קרם ולחתוך עם כוס
השבמחקhttps://www.youtube.com/channel/UCO4hCNfJrFmPuchnGAAeznw?sub_confirmation=1
השבמחקזכרונות מתוקים מילדות 😋👍
השבמחקשלום מאיה
השבמחקשאלה לגבי הסופגניות עם קרם חלב.
באיזו חלופה לקרם אוכל להשתמש ? ( לא אוהבת ביצים בקרם )פודינג וניל \ מעדן חלב ?
פצצה של מתכון, תודה לך !
השבמחקתדה על המתכון
השבמחקתודה על המתכון.
השבמחקנראה מעולה. תודה על המתכון
השבמחקהי שלום אפשר להקפיא את הסופגניות לאחר התיגון.תודה
השבמחק