עוגיות טעימות ביותר בצורת סיגר
מהמטבח הגיאורגי.
את העוגיות האלה מכינים בעיקר לאירועים
מיוחדים או לשבתות וחגים.
מושלמות עם הקפה..תיהנו :)
לבצק:
(כ-64 עוגיות)
2 מרגרינה(סה"כ 400 גרם)
2 גביעי שמנת חמוצה(או קצפת צמחית אחת)
700 גרם קמח(כ-5 כוסות-לפי ספיגה)
2 חלמון ביצה L
למלית:
3 וחצי כוסות אגוזי מלך
כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 חלבונים(מביצה L)
* כ-50 גרם אבקת סוכר לבזיקה
הכנה:
1.לשים את כל החומרים יחד לבצק חלק ואחיד.
אם יוצא מעט דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
מחלקים ל-8 כדורים,מכסים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.
2.מכינים את המלית:במעבד מזון גורסים את
אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.מוסיפים
את שאר חומרי המלית לאגוזים ומערבבים
היטב.
3.מוציאים מהמקרר את כדורי הבצק כרבע
שעה לפני תחילת הרידוד.מרדדים כל כדור
לעלה דק,ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג
מחלקים ל-8 משולשים.מניחים מעט
מהמלית(חצי כף בערך)לאורך הצלעות
החיצוניות ומגלגלים לצורת סיגר.
4.אופים בחום של 160-170 מעלות כרבע
שעה,עד הזהבה קלה.מצננים ובוזקים
אבקת סוכר.
לפני אפייה:
(כ-64 עוגיות)
2 מרגרינה(סה"כ 400 גרם)
2 גביעי שמנת חמוצה(או קצפת צמחית אחת)
700 גרם קמח(כ-5 כוסות-לפי ספיגה)
2 חלמון ביצה L
למלית:
3 וחצי כוסות אגוזי מלך
כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 חלבונים(מביצה L)
* כ-50 גרם אבקת סוכר לבזיקה
הכנה:
1.לשים את כל החומרים יחד לבצק חלק ואחיד.
אם יוצא מעט דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
מחלקים ל-8 כדורים,מכסים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.
2.מכינים את המלית:במעבד מזון גורסים את
אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.מוסיפים
את שאר חומרי המלית לאגוזים ומערבבים
היטב.
3.מוציאים מהמקרר את כדורי הבצק כרבע
שעה לפני תחילת הרידוד.מרדדים כל כדור
לעלה דק,ובעזרת גלגלת רגילה או זיגזג
מחלקים ל-8 משולשים.מניחים מעט
מהמלית(חצי כף בערך)לאורך הצלעות
החיצוניות ומגלגלים לצורת סיגר.
4.אופים בחום של 160-170 מעלות כרבע
שעה,עד הזהבה קלה.מצננים ובוזקים
אבקת סוכר.
לפני אפייה:
ובזמן ההכנה:
מעדן של עוגיות
בתיאבון!
בתיאבון!
אפשרי להחליף מרגרינה בחמאה?
השבמחקהיי נטלי,
השבמחקאפשר בהחלט להמיר מרגרינה בחמאה..בהצלחה!
תודה רבה! עכשיו בתנור - נראה מה יוצא :-)
מחקבבצק זה קמח רגיל בלי אבקת אפיה...
השבמחקכן,אין צורך באבקת אפייה.בהצלחה!
השבמחקמה ניתן לשים במקום שמנת, שיהיה פרווה?
השבמחקהיי גילה,
השבמחקאפשר קצפת צמחית לפרווה(כתבתי במתכון).את הקמח להוסיף בהדרגה לפי ספיגה.
היי גילה,
מחקקצפחת צימחית של 250 מ"ל או 500 מ"ל?
היי מאיה אני רוצה לנסות ולהכין אך אני מפחדת אולי שלא יצליח לי .. אז אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות איך המתכון יהיה ? והאם אפשר למרוח שוקולד ?? תודה
השבמחקהיי אלונה,
השבמחקאפשר בהחלט להכין חצי מהכמות,זה יהיה בסדר.
אישית לא ניסיתי עם שוקולד אבל אפשר בהחלט.רצוי למרוח שכבה דקה
ולפזר מעל מעט קקאו לספיגת לחות וגם מדגיש טעם.בהצלחה!
ניתן להמיר מרגרינה בשמן קנולה? אם כן כמה?
השבמחקהאם אפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה?
השבמחקאפשר קוקוס במקום אגוזים?
השבמחקהאם אפשר להקפיא?
השבמחקשמנת צמחית הכוונה ל 250 מל????
השבמחקנראה מעולה
השבמחקהיי מה יכול ליהיות כתחליף לשמנת/ לקצפת?
השבמחקמישהו מכיר קונדיטוריה שמכינה שמוכרת כאלה עוגיות
השבמחקאפשר לשים קצפת רגילה חלבית?
השבמחקהיי, אפשר בוטנים המקום אגוזים?
השבמחק