לאפות ביתיות על המחבת בקלי קלות..
טעימות ורכות רכות.
לגלגל מה שאוהבים וליהנות..
פשוט תוספת טעימה לכל ארוחה..תיהנו :)
לבצק:
(כ-8-10 לאפות)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית גדושה דבש
3 כפות שמן זית
חצי כף מלח
חצי כוס מי סודה לשתייה
כוס מים פושרים
הכנה:
1.לשים לבצק רך את כל המצרכים ומתפיחים
כשעה(את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה
ואת המלח לקראת הסוף).
2.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
ל-8-10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
3.מרדדים(או משטחים)כל כדור לעלה דק.
מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק
בתנועות סיבוב.בעזרת אגרופי הידיים
ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
4.מחממים על הגז מחבת יציקה קוטר 28
(רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי)ומניחים את הבצק.
לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב
משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
5.לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת,
עוטפים במגבת(בכדי לשמור על רכות הבצק).
(כ-8-10 לאפות)
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית גדושה דבש
3 כפות שמן זית
חצי כף מלח
חצי כוס מי סודה לשתייה
כוס מים פושרים
הכנה:
1.לשים לבצק רך את כל המצרכים ומתפיחים
כשעה(את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה
ואת המלח לקראת הסוף).
2.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
ל-8-10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
3.מרדדים(או משטחים)כל כדור לעלה דק.
מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק
בתנועות סיבוב.בעזרת אגרופי הידיים
ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
4.מחממים על הגז מחבת יציקה קוטר 28
(רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי)ומניחים את הבצק.
לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב
משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
5.לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת,
עוטפים במגבת(בכדי לשמור על רכות הבצק).
יופי של לאפות רכות וטעימות
לארוחה מושלמת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3057
לארוחה מושלמת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3057
12.07.2015 - יצא לא מוצלח בכלל!
השבמחקחח..מיטל זה מתכון שרבים ניסו והצליחו..אחד המבוקשים בבלוג..
השבמחקאשמח אם תפרטי מה קרה בזמן ההכנה ואשמח לעזור..
מה הכוונה לחצי כוס מי סודה? חצי כוס אבקת סודה לשתיה מעורבבת עם מים? או סודה מבקבוק?
השבמחקמחצי כוס אבקת סודה לשתייה אפשר למות לדעתי חח סביר שזה סודה מבקבוק .
מחקחח..הכוונה למי סודה מבקבוק כמובן
מחקמיה חילקתי את הרכיבים לארבע בדיוק ופזרתי שומשום על הפיתה לפני שהנחתי במחבת
השבמחקיצא רך ומדהים!!!!!!
תודה
שמחה לשמוע,לבריאות :)
מחקלמה הכוונה באמת לחצי כוס מי סודה?
השבמחקחצי כוס סודה ששותים כמו ספרייט
מחקזה לא יוצא מתוק בגלל הדבש?
השבמחקהדבש לא מורגש
מחקלא צריך לשים שמן במחבת?
השבמחקבבקשה לא על מחבת טפלון או קרמי , הציפויים האלו בחום גבוה מסרטנים !!! עדיף מחבת בלי ציפוי וקצת שמן למנוע הדבקות
השבמחקגיליתי טכניקה חדשה אפשר לשים במחבט נייר אפיה ואז אין מגע בין האוכל לבין המחבט
השבמחקשלום רב
השבמחקבלוג מקסים ביותר.
האם אפשר להרשם לעדכונים?
למה הלאפות יצאו קשות?
השבמחקממש לא רכות
אני לא מבינה למה?