עוגה נוסטלגית טעימה ביותר בשילוב גבינה
ושמנת חמוצה המעשיר את הטעם..מעדן,תיהנו :)
לבסיס העוגה:
(תבנית קפיצית קוטר 24 ס"מ)
120 גרם עוגיות פתיבר שוקולד(גרוסות דק)
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 כוסות חלב(1 וחצי+חצי כוס)
14 גרם ג'לטין(שקית)
3 חלמונים מביצה L
2/3 כוס סוכר(1/3 כוס+1/3 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
כף קורנפלור
2 שמנת מתוקה
חצי אריזה אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 5%(250 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה 9%
הכנה:
1.מערבבים היטב את עוגיות הפתיבר הגרוסות
והחמאה המומסת יחד,מעבירים לתבנית
ומהדקים היטב לתחתית(בדפנות מצמידים
שקף או נייר אפייה).מכניסים בינתיים למקפיא.
2.משרים ג'לטין בשליש כוס מים קרים.
3.מחממים בקלחת כוס וחצי חלב ושליש כוס סוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים,שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל וקורנפלור יחד.כשהחלב מגיע
לסף רתיחה יוצקים כרבע כוס ממנו לתערובת
החלמונים בערבוב מהיר.מחזירים הכל לקלחת
וממשיכים לערבב על אש קטנה עד הסמכה.
מסירים מהאש ולאחר 2-3 דקות מערבבים
את הג'לטין בתערובת החלב החם ומצננים.
4.מקציפים שמנת מתוקה,חצי כוס חלב,אינסטנט
פודינג ושקית סוכר וניל יחד לקרם יציב.
מערבבים גבינה ושמנת יחד ומקפלים לתוך הקרם.
5.בסוף מקפלים את תערובת הבוואריה שהתקררה
(זה מעט דליל וזה בסדר)בהדרגה לקרם השמנת.
יוצקים לתבנית ומיישרים.מכניסים למקפיא כשעה
וחצי לפחות להתייצבות לפני שמקשטים(או כמה
שעות במקרר).
6.מקשטים בסירופ שוקולד וחופן אגוזי מלך גרוסים.
טיפ: במקום סירופ שוקולד קנוי אפשר פשוט
להפריש כרבע כוס מהשמנת המתוקה
שבמתכון להוסיף לזה כ-20 גרם שוקולד
מריר+כפית שוקולית ולהכין גנאש.
מעדן של עוגה-בתיאבון!
(תבנית קפיצית קוטר 24 ס"מ)
120 גרם עוגיות פתיבר שוקולד(גרוסות דק)
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 כוסות חלב(1 וחצי+חצי כוס)
14 גרם ג'לטין(שקית)
3 חלמונים מביצה L
2/3 כוס סוכר(1/3 כוס+1/3 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
כף קורנפלור
2 שמנת מתוקה
חצי אריזה אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 5%(250 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה 9%
הכנה:
והחמאה המומסת יחד,מעבירים לתבנית
ומהדקים היטב לתחתית(בדפנות מצמידים
שקף או נייר אפייה).מכניסים בינתיים למקפיא.
2.משרים ג'לטין בשליש כוס מים קרים.
3.מחממים בקלחת כוס וחצי חלב ושליש כוס סוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים,שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל וקורנפלור יחד.כשהחלב מגיע
לסף רתיחה יוצקים כרבע כוס ממנו לתערובת
החלמונים בערבוב מהיר.מחזירים הכל לקלחת
וממשיכים לערבב על אש קטנה עד הסמכה.
מסירים מהאש ולאחר 2-3 דקות מערבבים
את הג'לטין בתערובת החלב החם ומצננים.
פודינג ושקית סוכר וניל יחד לקרם יציב.
מערבבים גבינה ושמנת יחד ומקפלים לתוך הקרם.
(זה מעט דליל וזה בסדר)בהדרגה לקרם השמנת.
יוצקים לתבנית ומיישרים.מכניסים למקפיא כשעה
וחצי לפחות להתייצבות לפני שמקשטים(או כמה
שעות במקרר).
6.מקשטים בסירופ שוקולד וחופן אגוזי מלך גרוסים.
טיפ: במקום סירופ שוקולד קנוי אפשר פשוט
להפריש כרבע כוס מהשמנת המתוקה
שבמתכון להוסיף לזה כ-20 גרם שוקולד
מריר+כפית שוקולית ולהכין גנאש.
מעדן של עוגה-בתיאבון!
מאיה העוגה נראת מדהים,אני רוצה לשאול אם אפשר לוותר על התחתית של הבסקויטים?
השבמחק