לחמניות טעימות ביותר שכיף
לאכול לארוחת הבוקר לצד גבינות
או סלט.
פשוט פינוק אמיתי..תיהנו :)
לבצק:
(כ-12-14 לחמנית)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
40 גרם חמאה רכה(או 4 כפות שמן זית)
חצי גביע שמנת 9%
1 ביצה M
כפית גדושה סוכר
כפית גדושה דבש
חצי כף מלח
כוס ורבע מים פושרים
לרוטב השום:
2-3 שיני שום(קצוצות דק או כתושות)
4-5 כפות שמן זית
2 כפות תערובת זעתר(עם שומשום)
קורט מלח גס(לא חובה)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא
דביק(את המים מוסיפים בהדרגה ואת
המלח לקראת הסוף).
2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את
הבצק ל-12-14 כדורים,מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.יוצרים לחמניות מאורכות,מניחים על
התבנית וחורצים אלכסונית בעזרת סכין.
מכסים ומתפיחים כ-20-30 דקות.
4.מערבבים את השום בשמן הזית ומורחים
על הלחמניות.מפזרים מעל את תערובת
הזעתר(אפשר גם לערבב את הזעתר
ברוטב השום ולמרוח).
5.אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
עד הזהבה קלה(רצוי לא להשאיר יותר מדי
בכדי לשמור על רכות הלחמניות).
לפני אפייה:
יופי של לחמניות טעימות
ומפנקות-בתיאבון!
(כ-12-14 לחמנית)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
40 גרם חמאה רכה(או 4 כפות שמן זית)
חצי גביע שמנת 9%
1 ביצה M
כפית גדושה סוכר
כפית גדושה דבש
חצי כף מלח
כוס ורבע מים פושרים
לרוטב השום:
2-3 שיני שום(קצוצות דק או כתושות)
4-5 כפות שמן זית
2 כפות תערובת זעתר(עם שומשום)
קורט מלח גס(לא חובה)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא
דביק(את המים מוסיפים בהדרגה ואת
המלח לקראת הסוף).
2.לאחר התפחה של כשעה מחלקים את
הבצק ל-12-14 כדורים,מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.יוצרים לחמניות מאורכות,מניחים על
התבנית וחורצים אלכסונית בעזרת סכין.
מכסים ומתפיחים כ-20-30 דקות.
4.מערבבים את השום בשמן הזית ומורחים
על הלחמניות.מפזרים מעל את תערובת
הזעתר(אפשר גם לערבב את הזעתר
ברוטב השום ולמרוח).
5.אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
עד הזהבה קלה(רצוי לא להשאיר יותר מדי
בכדי לשמור על רכות הלחמניות).
לפני אפייה:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6558
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6558
מאמצת את המתכונים שלך אין מילים..פשוט נהנת ומעשירה את המטבח שלי בזכותך
השבמחקמאמצת את המתכונים שלך אין מילים..פשוט נהנת ומעשירה את המטבח שלי בזכותך
השבמחקשמחה לשמוע צביה..תהני :)
השבמחקמה אפשר לשים במקום הגבינה כדי שיהיה פרווה?
השבמחקשלום מאיה
השבמחקגם אני מצטרפת לשאלתה של אודיה ושואלת האם אפשר לוותר על השמנת?
ואם לא - מה אפשר לשים במקום כדי שיהיה פרווה.
שלום מירה,
השבמחקלשאלתך:לפרווה אפשר ללוש את הבצק בלי השמנת ופשוט להוסיף
מעט יותר מים פושרים בזמן הלישה(בערך כוס וחצי מים במקום כוס ורבע).
בהצלחה :)
היי
השבמחקבאיזה כוס השתמשת לקמח ולמים??
אפשר תחליף לשמנת
השבמחק