יום שישי, 23 בינואר 2015

קציצות דגים ברוטב




                  תבשיל אהוב נפלא וטעים טעים
          גם לקטנים וגם לגדולים!
          קציצות דגים ברוטב פיקנטי משגע
          לארוחת צהריים או לשבת..מעדן :)


           לקציצות:

           1 ק"ג פילה דג מרלוזה(בקלה)
           1 תפוח אדמה אדום קטן
           1 בצל
           4 שיני שום
           3 כפות גדושות פירורי לחם
           1 ביצה L
           חצי צרור כוסברה
           חצי כפית מוסקט טחון
           כפית כמון טחון
           כפית פלפל לבן
           כפית פפריקה מתוקה בשמן
           כפית מלח
           *מיץ מלימון אחד(להשריית הדגים)

           לרוטב:

           3-4 עגבניות (קלופות וקצוצות דק)
           2 פלפלים אדומים (חתוכים לרצועות)
           חצי פלפל ירוק חריף (פרוס לטבעות)
           2 שיני שום (פרוסות)
           4 כפות שמן זית
           כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
           כף אריסה
           כפית כורכום
           כפית זרעי כמון (כתושים)
           כפית זרעי כוסברה (כתושים)
           קורט סוכר
           כפית מלח
           2 כוסות מים

           הכנה:

           1.מנקים את נתחי הדג,יוצקים מעליהם מיץ לימון
              ומשהים כחצי שעה.סוחטים היטב מהנוזלים.
           2.טוחנים במעבד מזון את נתחי הדג עם תפוח
              אדמה,בצל,4 שיני שום וכוסברה.מוסיפים
              את התבלינים לקציצות,הביצה ופירורי הלחם
              ומערבבים היטב לעיסה אחידה.משהים
              במקרר לחצי שעה לפחות.
           3.יוצרים קציצות בידיים משומנות(כ-20),
              מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים
              בתנור שחומם מראש 190 מעלות כ-8 דקות.
           4.הכנת הרוטב:בסיר סוטג' בינוני מטגנים
              בשמן הזית 2 שיני שום פרוסות עד הזהבה
              קלה,מוסיפים רצועות פלפל אדום וטבעות
              חריף וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים
              לשמן פפריקה,כורכום,מלח וזרעי כמון
              וכוסברה(לפתיחת טעמים).
           5.מוסיפים אריסה,עגבניות וקורט סוכר,
              ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך.מוסיפים
              2 כוסות מים רותחים ומבשלים את הרוטב
              עד צמצום מעט מהנוזלים.
           6.מוסיפים את הקציצות לרוטב,מרימים את 
              הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את
              הרוטב מעל הקציצות.לאחר רתיחה מכסים
              ומבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות.



                            יופי של תבשיל דגים
                            טעים טעים-בתיאבון! 



           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3128
           
                    
                      

_________________________________________________________________

תגובה 1: