יום שני, 13 באוקטובר 2014

גוז'גיזה








                 מאפה בשר טעים ביותר מהמטבח הבוכרי הנהדר.
          בהשראת התוכנית של רושפלד וחיים כהן
         "המאפה הכי טעים שיש",החלטתי לעשות הרכב
          בצק חדש עם מיונז.שדרגתי מעט ובכדי
          לקצר זמני אפייה הבשר עבר אידוי/טיגון לפני
          המילוי של הבצק.יצא פשוט מעדן!
          משתפת גם אתכם..תיהנו :)

          לבצק:
          (כ-18-20 יחידות)

          5 כוסות קמח
          כף שטוחה שמרים יבשים
          כף סוכר
          כפית מלח
          2 כפות מלאות מיונז
          2 כפות שמן קנולה
          כפית מלאה זרעי אניס
          1 ושלושת רבעי כוסות מים פושרים

          למלית:

          700 גרם בשר טלה(קצוץ דק ורצוי עם מעט שומן כבש)
          4 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
          כפית זרעי כמון(כתושים)
          כפית בהרט
          כפית פלפל שחור גרוס
          כפית מלח גס(לפי הטעם)
          4 כפות שמן קנולה(לטיגון)

          לציפוי:

          ביצה טרופה עם כף מים
          2 כפות שומשום
          כף קצח

          הכנה:

          1.מערבבים בקערה קמח,סוכר ושמרים יחד,
             יוצרים גומה ומוסיפים מיונז ומים פושרים
             בהדרגה.את המלח,השמן והאניס מוסיפים
             לקראת הסוף ולשים עד שנוצר בצק רך אך
             לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
          2.בנתיים במחבת יציקה גדול(עם ציפוי טפלון/
             קרמי)מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל
             עד ריכוך והזהבה קלה ומוציאים לכלי נפרד.
             באותה מחבת מחממים כף שמן נוספת
             וסוגרים ומטגנים את הבשר הקצוץ תוך
             כדי ערבוב מדי פעם,עד שמשנה את צבעו
             ומזהיב מעט(כ-10 דקות בערך).מוסיפים
             את הבצל,התבלינים והמלח,מערבבים עוד
             כדקה-שתיים ומוכן.מצננים.
          3.מחלקים את הבצק ל-18-20 כדורים.מכסים
             ומשהים כרבע שעה.על משטח מעט משומן
             מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים במרכז
             כף גדושה בערך מהמלית.סוגרים למעין צורה
             של פרח ומניחים על התבנית כשהצד של
             הסגירה כלפי מטה.
          4.מורחים ביצה טרופה עם כף מים,מפזרים
             שומשום וקצח ואופים בחום של 180 מעלות
             כ-25 דקות.

             *טיפ:אפשר לסגור את המאפה בצורות
                    סגירה נוספות כמו:משולש או ריבוע.
       
          
                              לפני אפייה:
             

   
       
       
                        מעדן של מאפה
                            בתיאבון!
       


      

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה