יום שבת, 24 באוקטובר 2015

רולדות קוקוס ואגוזי מלך





                רולדות טעימות ביותר מהמטבח הגיאורגי
         הנפלא.מושלמות לאירוח או לפינוק לצד הקפה..
         משתפת גם אתכם,תיהנו :)..



         לבצק:
         (כ-48 עוגיות)

         2 מחמאה(סה"כ 400 גרם),רכה
         2 כוסות קמח תופח
         4 כוסות קמח רגיל(לפי ספיגה)
         2 שקיות סוכר וניל
         1 וחצי כוסות מיץ תפוזים(סחוט טרי)
         2 חלמונים(מביצה Lׂׂ)

         למלית:

         2 שקיות קוקוס טחון(סה"כ 200 גרם)
         1 ורבע כוסות אגוזי מלך(קצוצים דק)
         1 וחצי כוסות סוכר
         2 שקיות סוכר וניל
         2 חלבונים(מביצה L)

         הכנה:

         1.לשים את חומרי הבצק לבצק חלק ואחיד.
            מחלקים ל-6 כדורים,מכסים בניילון נצמד
            ומשהים במקרר כשעתיים לפחות.
         2.מערבבים היטב את חומרי המלית עם
            החלבונים,עד לקבלת מרקם לח.
         3.מוציאים את כדורי הבצק כרבע שעה לפני
            הרידוד.מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק,
            מפזרים באופן אחיד על פני כל העלה שישית
            מהמלית ומגלגלים לרולדה(מתחילים לגלגל
            מהצלע הארוכה של מלבן הבצק ומהדקים
            היטב כל פעם בזמן הגלגול).
         4.בעזרת חותכן זיגזג חותכים אלכסונית ויוצרים
            משולשים(כ-8 מכל רולדה,או בגודל שרוצים)
         5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
            במרווחים ואופים בחום של 170 מעלות כרבע
            שעה,עד הזהבה.
         6.בוזקים אבקת סוכר לפי הטעם.


                              לפני אפייה:

 
         
                  ובזמן ההכנה:

               



                            מעדן של רולדות
                        הכנתם קפה? בתיאבון!
                     
     

_________________________________________________________________

5 תגובות:

  1. תודה על הרעיון. הכנתיבהשראתך את הגירסא שלי עם קמחים שונים ושינויים ויצא פשוט נפלא. מאוד אוהבת את המתכונים שלך, שיהיה לך חג פורים שמח :)

    השבמחק
  2. בכיף גדול חביבה..שמחה לשמוע שאהבת והצלחת,חג שמח :)

    השבמחק
  3. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

    השבמחק
  4. נראה נפלא!! האם לדעתך אפשר להכין מקמח מלא?

    השבמחק