יום ראשון, 1 בנובמבר 2015

פונצ'יקי-סופגניות גיאורגיות





        סופגניות משגעות מהמטבח הגיאורגי
        עם מלית קרם חלב מבושל..
        על הטעם והריח אין מה לדבר..תיהנו :)



        לבצק:
        (כ-32 סופגניות)

        8 כוסות קמח
        2 כפות שמרים יבשים
        2/3 כוס סוכר
        3 ביצים L
        100 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה)
        2 סוכר וניל
        כף וודקה
        כפית מלח
        2 כפות שמן קנולה
        כפית גרידת לימון
        2 ורבע כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

        לקרם החלב:

        2 כוסות חלב
        2 חלמונים מביצה L
        1/3 כוס סוכר
        1 סוכר וניל
        2 כפות גדושות קמח
        50 גרם חמאה

        הכנה:

        1.בקערה יוצרים גומה בקמח,מוסיפים את השמרים
           והסוכר,יוצקים מעל כחצי מכמות המים ומשהים
           כדקה.מוסיפים ביצים,סוכר וניל,חמאה,וודקה
           ושמן ומתחילים ללוש ולהוסיף בהדרגה את שאר
           המים.בסוף מוסיפים מלח וגרידת לימון וממשיכים
           ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
        2.לאחר כשעה של התפחה מורידים את האוויר
           מהבצק,לשים מעט ומתפיחים שוב כשעה.
        3.מכינים את קרם החלב:מחממים חלב בקלחת.
           בקערה מערבבים יחד חלמונים,סוכר,סוכר וניל
           וקמח.כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי
           כוס ממנו לקערה עם החלמונים(להשוואת
           טמפרטורה)ומחזירים הכל יחד לקלחת.מערבבים
           על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,מוסיפים
           חמאה וממשיכים לערבב עד הטמעה.
        4.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
           ומחלקים ל-32 כדורים.משטחים מעט,מכסים
           ומתפיחים כ-40 דקות(אפשר גם להניח על
           ריבועי נייר אפייה משומנים מעט).
        5.מטגנים את הסופגניות על אש בינונית עד
           הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
           ממלאים במלית קרם החלב.

           * אפשר לטגן בסיר בינוני בשמן חצי עמוק
             (כ-3 ס"מ גובה שמן),יוצא מעולה!
       


                מעדן של סופגניות-חג חנוכה שמח!


_________________________________________________________________

2 תגובות:

  1. ב"ה
    מאיה היקרה והמקסימה
    מה נשמע ? זו אילנה הבת של גולו ...
    הכנתי את הסופגניות האיכותיות והמאלפות האלה ופשוט אין לי מילים....בעלי אמר :"אלו הסופגניות הכי טעימות ומדהימות שאכלתי בחיי" הבצק משובח, טעים, רך, מעדן, ממש!
    את כישרונית ואלופה וגם מתוקה !! אני מברכת אותך שהקב"ה ייתן לך לבעלך ולילדים שלכם הרבה בריאות, עשירות מופלגה נחת מהילדים הצלחה בכל מעשי ידייכם ותהיו שמחים ומאושרים.
    זאת חנוכה שמח!!!
    אוהבת
    אילנה

    השבמחק
  2. האם ניתן להכין כסופגניות ללא המלית, או מלית ריבה?

    השבמחק