בבקה ביתית ממש כמו של פעם..
עם מלית קקאו,סוכר חום וקינמון..פשוט מעדן!
מושלם לאירוח או לפינוק לצד הקפה..תיהנו :)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
כפית גדושה דבש
1 ביצה L
70 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה לפרווה)
1 ורבע כוסות חלב פושר(או מים פושרים)
1/2 כפית מלח
כפית גדושה גרידת לימון
למלית:
2 כפות קקאו
5 כפות גדושות סוכר דמררה
כפית קינמון
50 גרם חמאה,רכה מאוד(או מרגרינה לפרווה)
לציפוי:
ביצה אחת טרופה
2-3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
כף סוכר דמררה
הכנה:
1.מערבבים את הקמח,השמרים,הסוכר וסוכר הוניל
יחד,יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,הביצה
והחלב הפושר בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים
את החמאה,גרידת הלימון והמלח,וממשיכים
1 סוכר וניל
כפית גדושה דבש
1 ביצה L
70 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה לפרווה)
1 ורבע כוסות חלב פושר(או מים פושרים)
1/2 כפית מלח
כפית גדושה גרידת לימון
למלית:
2 כפות קקאו
5 כפות גדושות סוכר דמררה
כפית קינמון
50 גרם חמאה,רכה מאוד(או מרגרינה לפרווה)
לציפוי:
ביצה אחת טרופה
2-3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
כף סוכר דמררה
הכנה:
1.מערבבים את הקמח,השמרים,הסוכר וסוכר הוניל
יחד,יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,הביצה
והחלב הפושר בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים
את החמאה,גרידת הלימון והמלח,וממשיכים
ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה יוצרים מהבצק 2
כדורים,מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
3.מערבבים בקערה את החומרים למלית יחד
(חוץ מהחמאה).
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק(כחצי ס"מ),
מורחים מחצית מכמות החמאה,מפזרים מחצית
מתערובת הקקאו שהכנו ומגלגלים לרולדה.
5.יוצרים משתי הרולדות צורת בורג וסוגרים בקצוות
לצורת טבעת.מעבירים לתבנית בבקה(קוטר 24)
משומנת ומתפיחים כשעה להכפלת נפח.
6.מורחים בביצה טרופה,מפזרים שקדים פרוסים
ומעל סוכר דמררה ואופים בחום של 170 מעלות
למשך כחצי שעה.
טיפ:מומלץ לאחר אפייה להבריש את העוגה
בסירופ סוכר עם מעט תמצית וניל(מוסיף
לברק ולטעם).
2.לאחר התפחה של כשעה יוצרים מהבצק 2
כדורים,מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
3.מערבבים בקערה את החומרים למלית יחד
(חוץ מהחמאה).
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק(כחצי ס"מ),
מורחים מחצית מכמות החמאה,מפזרים מחצית
מתערובת הקקאו שהכנו ומגלגלים לרולדה.
5.יוצרים משתי הרולדות צורת בורג וסוגרים בקצוות
לצורת טבעת.מעבירים לתבנית בבקה(קוטר 24)
משומנת ומתפיחים כשעה להכפלת נפח.
6.מורחים בביצה טרופה,מפזרים שקדים פרוסים
ומעל סוכר דמררה ואופים בחום של 170 מעלות
למשך כחצי שעה.
טיפ:מומלץ לאחר אפייה להבריש את העוגה
בסירופ סוכר עם מעט תמצית וניל(מוסיף
לברק ולטעם).
תודה על המתכון, נראה מעולה. אני מבינה שהמתכון הוא ל-2 עוגות...נכון?
השבמחקלדעתי זו עוגה אחת. במתכון:
השבמחק5. יוצרים משתי הרולדות צורת בורג וסוגרים בקצוות
זו אכן עוגה אחת
השבמחק