מאפה בקלאווה ביתי טעים ביותר..
מבצק פילו ומלית שקדים ופיסטוקים..
מושלם לשולחן המתוקים בשמחות ובחגים..
פשוט מעדן..תיהנו :)
מצרכים:
12-15 עלי פילו(500 גרם)
150 גרם חמאה(מומסת)
המלית:
200 גרם שקדים(קלויים וגרוסים דק)
200 גרם פיסטוקים(קלויים וגרוסים דק)
חצי כוס סוכר
הסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות גדושות דבש
כף מיץ לימון
3 טיפות מי ורדים
הכנה:
1.מפשירים את עלי הפילו במשך הלילה במקרר.
2.מורחים על עלה פילו חמאה מומסת,מניחים מעל
עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה.ממשיכים כך
עם עוד שני עלים(המטרה ליצור 3 רולדות,כל
רולדה מורכבת מ-4 שכבות דפי פילו.אם נשארו
בחבילה עוד 2-3 עלים אפשר ליצור רולדה נוספת).
3.מפזרים מלית(שומרים חופן מהפיסטוקים לקישוט)
לאורך הצלע הארוכה של שכבות דפי הפילו
ומגלגלים לרולדה(מהדקים היטב במהלך הגלגול).
4.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט עם
החמאה המומסת.מעבירים את הרולדות לתבנית
ומורחים מעל את החמאה שנותרה.פורסים כל
רולדה ל-12 פרוסות.
5.מכינים סירופ:מרתיחים מים,סוכר ודבש יחד
על אש קטנה כ-10 דקות(לקראת הסוף מוסיפים
מיץ לימון ומי ורדים)ומצננים.
6.אופים את הבקלאווה בחום של 180 מעלות טורבו
כ-20 דקות,עד הזהבה.
7.מיד לאחר אפייה מצמידים את הרולדות ויוצקים
מעל את הסירופ בזרם דק ובהדרגה.משהים על
התבנית עד ספיגה מלאה של הסירופ ומקשטים
מעל עם חופן מהפיסטוקים ששמרנו.
יופי של מעדן
פינוק אמיתי-בתיאבון!
12-15 עלי פילו(500 גרם)
150 גרם חמאה(מומסת)
200 גרם שקדים(קלויים וגרוסים דק)
200 גרם פיסטוקים(קלויים וגרוסים דק)
חצי כוס סוכר
הסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות גדושות דבש
כף מיץ לימון
3 טיפות מי ורדים
הכנה:
1.מפשירים את עלי הפילו במשך הלילה במקרר.
2.מורחים על עלה פילו חמאה מומסת,מניחים מעל
עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה.ממשיכים כך
עם עוד שני עלים(המטרה ליצור 3 רולדות,כל
רולדה מורכבת מ-4 שכבות דפי פילו.אם נשארו
בחבילה עוד 2-3 עלים אפשר ליצור רולדה נוספת).
3.מפזרים מלית(שומרים חופן מהפיסטוקים לקישוט)
לאורך הצלע הארוכה של שכבות דפי הפילו
ומגלגלים לרולדה(מהדקים היטב במהלך הגלגול).
4.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט עם
החמאה המומסת.מעבירים את הרולדות לתבנית
ומורחים מעל את החמאה שנותרה.פורסים כל
רולדה ל-12 פרוסות.
5.מכינים סירופ:מרתיחים מים,סוכר ודבש יחד
על אש קטנה כ-10 דקות(לקראת הסוף מוסיפים
מיץ לימון ומי ורדים)ומצננים.
6.אופים את הבקלאווה בחום של 180 מעלות טורבו
כ-20 דקות,עד הזהבה.
7.מיד לאחר אפייה מצמידים את הרולדות ויוצקים
מעל את הסירופ בזרם דק ובהדרגה.משהים על
התבנית עד ספיגה מלאה של הסירופ ומקשטים
מעל עם חופן מהפיסטוקים ששמרנו.
פינוק אמיתי-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה