יום שבת, 30 באוגוסט 2014

עוגת שוקולד אוורירית







              עוגת שוקולד טעימה ביותר ושוקולדית במיוחד..
           אוורירית ונימוחה.מתאימה לכל אירוע או סתם
           לפינוק מתוק גם לקטנים וגם לגדולים.
           ואפילו תגלו כמה קל להפוך אותה לחגיגית,תיהנו :)

           מצרכים:

           5 ביצים L (מופרדות)
           3/4 כוס שמן
           1 ורבע כוסות סוכר
           1 סוכר וניל(או כפית תמצית וניל)
           חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה 38%(או קצפת צמחית)
           50 גרם שוקולד מריר
           3 כפות גדושות קקאו
           2 כפות גדושות שוקולית
           1 ורבע כוסות קמח תופח
           רבע כפית אבקת סודה לשתייה

           לגנאש ולקישוט:

           1 שמנת מתוקה 38%(או קצפת צמחית לפרווה)
           200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
           חצי כף שמן קנולה

           להרטבת העוגה:

           כוס מים פושרים
           כפית קפה נמס
           כף רום(או תמצית רום)


           הכנה:

           1.ממיסים את השוקולד(50 גרם)בשמנת(חצי
              קופסת קרטון)כמה שניות במיקרוגל ומערבבים.
              משהים בינתיים בצד.
           2.מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר וסוכר וניל
              בהדרגה.ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.
              מוסיפים חלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף עד
              שנוצר קצף תפוח  ובהיר.
           3.מורידים מהירות הקצפה,מוסיפים שמן בזרם דק
              ואת השוקולד המומס בשמנת.
           4.מנפים יחד קקאו,שוקולית,קמח תופח ואבקת
              סודה ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול.
           5.יוצקים לתבנית משומנת קוטר 26.אופים בחום
              של 170(לא טורבו)כ-35 דקות(תלוי בתנור).
           6.מערבבים אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים,
              מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
           7.הגנאש והקישוט:מעבירים לכלי נפרד 50 גרם
              מהשוקולד,3 כפות מהשמנת המתוקה וחצי כף
              שמן(שומרים לקישוט).עם רוב השמנת והשוקולד
              שנותרו מכינים גנאש(ממיסים על הגז או במיקרוגל)
              ויוצקים על העוגה.
           8.מכניסים למקפיא להתייצבות ובנתיים ממיסים את
              במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן
              ששמרנו.מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף
              חד פעמית.יוצרים בקצה פתח קטן בעזרת סכין
              ומזלפים על העוגה פסי אורך ורוחב.

              טיפ: אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.



                                  ופרוס:
           

         
            


                              יופי של עוגת שוקולד אוורירית
                                 חגיגית וטעימה-בתיאבון!




            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5842

      

         

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה