יום רביעי, 16 באוגוסט 2017

לחמניות בייגלה





               לחמניות בייגלה מיוחדות וטעימות ביותר
        בסגנון בייגלה ירושלמי ובשילוב קמחים
        בריאים(כוסמין וקמח מלא)..
        מושלם לכריכים וכמובן יותר בריא..תיהנו :)
        
        לבצק:
        (כ-8-10 לחמניות)

        2 כוסות קמח כוסמין לבן
        1 כוס קמח מלא רגיל
        1 כוס קמח לבן רגיל
        כף שמרים יבשים
        כפית גדושה דבש
        כפית גדושה מלח
        4 כפות שמן קנולה
        1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

        חומרים לציפוי:

        חצי כוס מים+כף סילאן
        4-5 כפות שומשום מלא(לפי הצורך)

        הכנה:

        1.מערבבים בקערה את שלושת סוגי הקמח
           והשמרים יחד,יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,
           השמן והמים בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים
           מלח וממשיכים ללוש כ-8-10 דקות עד שנוצר
           בצק רך אך לא דביק.
        2.לאחר התפחה של כשעה,מחלקים את הבצק
           ל-8-10 כדורים,מכסים ומשהים כ-10 דקות.
        3.משטחים בידיים כל כדור בצק לצורה של פיתה
           קטנה,מגלגלים לרולדה,סוגרים ומעצבים לצורה
           של סירה(ממש צובטים לאורך).
        4.מכינים צלחת שבה ערבבנו מים עם סילאן
           וצלחת נוספת עם השומשום המלא.
        5.טובלים את הקצה החלק של הלחמנייה במי
           הסילאן ולאחר מכן בשומשום.מניחים על תבנית
           מרופדת בנייר אפייה מעט משומן כשהתפר
           כלפי מטה.
        6.חורצים בעזרת סכין במרכז הלחמנייה לאורך,
           מתפיחים כ-30 דקות(תלוי בטמפרטורת החדר)
           ואופים בחום של 190 מעלות כ-20 דקות
           (כ-5 דקות לקראת סוף האפייה מתיזים מעל
           מעט שמן בתרסיס להזהבה יפה).
        
          

                       יופי של לחמניות
                   בריאות וטעימות-בתיאבון!

_________________________________________________________________

2 comments:

  1. מאיה שתיהיי לי בריאה אילו מתכונים מעולים יש לך כל פעם מצליחה תודה על השיתוף שבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. גבריאלה..שמחה מאוד לשמוע שאת אוהבת ומצליחה
      בכיף גדול,לבריאות :)

      מחק