יום רביעי, 25 באוקטובר 2017

מאפה פילו וקרם חלב




               מאפה טעים ביותר משכבות עלי פילו
         ומלית קרם חלב מבושל.
         בהשראת מתכון תורכי שאותו שדרגתי מעט..
         פשוט מעדן..תיהנו :)


         מצרכים:

         חבילה של עלי פילו(15 דפי פילו)
         100 גרם חמאה מומסת מעורבבת עם
         2-4 כפות שמן(למריחה על הדפים)

         למלית קרם החלב:

         3 כוסות חלב
         2 ביצים
         חצי כוס סוכר
         2 סוכר וניל
         3 כפות גדושות קורנפלור
         2 כפות גדושות קמח

         לסירופ סוכר:

         חצי כוס סוכר
         3/4 כוס מים
         כף מיץ לימון
         2 טיפות מי ורדים

         הכנה:

         1.מכינים קרם חלב:מחממים 2 כוסות חלב
            על הגז.בקערה נפרדת מערבבים את שאר
            המצרכים לקרם עם כוס חלב.כשהחלב על
            הגז מגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס
            ממנו לתערובת הביצים שבקערה(תוך כדי
            ערבוב ובזרם דק-להשוואת טמפרטורה).
            מחזירים הכל לחלב שעל הגז ומערבבים
            (להקפיד על בחישה מתמדת)על אש קטנה
            עד הסמכה(כ-8 דקות).מצננים.
         2.הרכבת המאפה:משמנים תבנית עם מעט
            מהחמאה המומסת,מניחים עלה פילו ומורחים
            שוב מעט מהחמאה.ממשיכים כך שיהיו שבע
            דפי פילו בתחתית.מורחים את הקרם בשכבה
            אחידה.מעל שוב מניחים עלה פילו ומורחים
            מעט מהחמאה.ממשיכים כך שיהיו שמונה
            דפי פילו מעל.מורחים גם מעל בחמאה
            וחותכים למנות מרובעות.
         3.אופים בחום של 180 מעלות טורבו כרבע שעה.
         4.מכינים סירופ סוכר:מרתיחים על הגז מים,סוכר
            ומיץ לימון כ-5 דקות להסמכה ובסוף מוסיפים
            מי ורדים.יוצקים מעל המאפה ומפזרים
            פיסטוקים גרוסים דק.

           * טיפים:אני אפיתי בתבנית רב פעמים מרובעת
             35/25 ס"מ.העלים היו מעט ארוכים באורך
             וברוחב והסרתי עודפים בעזרת סכין.
             ניתן לאפות גם בתבנית מעט גדולה יותר
             (בגודל של תבנית חד פעמית גדולה)ואז
             אין צורך להסיר עודפים.


                   מעדן של מאפה..ממש בקלאווה
                    עם מלית קרם חלב-בתיאבון!
           
     

_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה