יום שבת, 2 בספטמבר 2017

תפליאני-עוגת דבש





                עוגת דבש טעימה ביותר מהמטבח הגיאורגי
         בשילוב אגוזי מלך..
         מושלמת לאירוח בראש השנה..תיהנו :)

         מצרכים:

         5 ביצים L(מופרדות)
         3/4 כוס סוכר
         3/4 כוס שמן קנולה
         כפית קינמון
         חצי כפית ציפורן
         כף אבקת קקאו
         כף אבקת שוקולית
         2 כפות גדושות דבש
         1/3 כוס תה חזק(פושר)
         1 וחצי כוסות קמח תופח
         6-8 תמרים יבשים קצוצים(לא חובה)
         חצי כוס אגוזי מלך(פרוסים לאורך)
         כף גדושה סוכר דמררה
       
         הכנה:

         1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר
            בהדרגה.מוסיפים את החלמונים וממשיכים
            להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
         2.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים דבש,
            תה ושמן בזרם דק.בסוף מוסיפים את היבשים
            (קינמון,ציפורן,קקאו שוקולית וקמח תופח)
            בהדרגה ובתנועות קיפול.
         3.יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית משומנת
            (קוטר 24 או 26-תלוי בגובה העוגה שרוצים),
            מפזרים מעל תמרים יבשים קצוצים ושוב
            יוצקים את שאר הבלילה.
         4.מפזרים מעל אגוזי מלך וסוכר דמררה.
         5. אופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות,
             עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
             (רצוי לא לייבש יותר מדי).


                            יופי של עוגת דבש
                        מושלמת לחג-שנה טובה!
           
          

_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה