יום חמישי, 26 בפברואר 2015

מגרולי חצ'פורי






                  חצ'פורי טעים ביותר מבצק שמרים
          ועם גבינת סולוגוני(דומה למוצרלה)
          יש סוגים שונים של חצ'פורי שמאפיינים
          ובאים מחבלי ארץ שונים בגיאורגיה..
          פשוט מעדן של מאפה..תיהנו :)


           לבצק:
           (ל-2 מאפים)

           4 כוסות קמח
           כף שמרים יבשים
           25 גרם חמאה רכה
           חצי כף סוכר
           חצי כף מלח
           2 כפות שמן קנולה
           כוס ורבע מים פושרים

           למלית הגבינות:

           300 גרם גבינת מוצרלה,מגורדת(או סולוגוני)
           200 גרם גבינה צפתית,מפוררת
           100 גרם גבינה בולגרית,מפוררת
           2 ביצים M

           לציפוי והברשה(ל-2 כדורי בצק):
       
           20 גרם חמאה מומסת
           2 כפות גדושות מוצרלה(או סולוגוני),מגורדת

           הכנה:

           1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
              (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח
              והשמן לקראת הסוף).
           2.לאחר מנוחה של כ-15 דקות לשים שוב,
              מכסים ומתפיחים כשעה.
           3.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
              ל-2 כדורים,מכסים ומשהים כ-15 דקות.
           4.מרדדים כל כדור לעלה בעובי כ-2 ס"מ,
              מניחים במרכז מחצית ממלית הגבינות
              (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצים)
              וסוגרים למעין צורת פרח.
           5.הופכים את כדור הבצק הממולא כשהסגירה
              כלפי מטה ומשהים כרבע שעה.
           6.מרדדים את הבצק הממולא בעדינות על נייר
              אפייה לעובי של כס"מ וחצי.מעבירים עם
              הנייר לתבנית ויוצרים גומה במרכז בעזרת
              האצבע עד שרואים את נייר האפייה.
           7.משהים כ-10 דקות ואופים בחום של 190
              מעלות כרבע שעה.לאחר מכן מוציאים,
              מברישים בחמאה מומסת,מפזרים כף גדושה
              של גבינת מוצרלה מגורדת וממשיכים
              לאפות עוד כ-3 דקות ומוכן.


                                ממש כמו פיצה:
             


                            מעדן של מאפה-בתיאבון!
                             

_________________________________________________________________

2 תגובות: