יום חמישי, 27 בפברואר 2014

תבשיל כתף בקר עם בורגול וירקות







              תבשיל מעולה עם שילוב של קוביות
           כתף בקר,בורגול,גרגירי חומוס
           וירקות..פשוט ארוחה שלמה
           בסיר אחד,טעימה ומזינה! :)


      
            מצרכים:

            1 ק"ג כתף בקר
            2 כוסות בורגול גס
            2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
            1 גזר(פרוס לרצועות דקות)
            1 פלפל אדום(פרוס לרצועות דקות)
            1 גבעול סלרי(קצוץ דק)
            1/2 פלפל ירוק חריף קטן(פרוס לטבעות)
            1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
            5 כפות שמן קנולה
            כפית גדושה כורכום
            כפית פפריקה מתוקה בשמן
            כפית גדושה כמון טחון
            כפית פלפל שחור גרוס
            1/2 כף אבקת מרק עוף
            כפית מלח גס(לפי הטעם)
            2 כוסות מים(לפי הצורך)


            הכנה:

           1.חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומבשלים
              כשעתיים בסיר נפרד(בישול חלקי וכמעט מלא)
              ומסננים מנוזלים.
           2.את הבורגול משרים כרבע שעה ומסננים
              מנוזלים.
           3.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל בשמן
              עד הזהבה.מוסיפים את קוביות הבשר
              וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב,עד הזהבה
              קלה.מוסיפים מלח גס ותבלינים ומערבבים.
           4.מוסיפים ירקות בהדרגה בסדר הבא:גזר,
              פלפל אדום,פלפל ירוק חריף וסלרי.כל זאת
              תוך כדי ערבוב ועד ריכוך קל.
           5.מוסיפים גרגירי חומוס ובורגול,וממשיכים
              לטגן קלות.מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
              ואבקת מרק עוף ומערבבים.
              ברגע שהמים נספגים מעט בבורגול,מכסים
              את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה
              עוד כ-20-30 דקות ומוכן(באמצע הבישול
              אפשר לתקן תיבול,לערבב קלות ולכסות).






                         יופי של ארוחה
                   מגישים ונהנים-בתיאבון!




         המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
          בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4907





     
       

_________________________________________________________________

2 comments:

  1. תודה על המתכון. לבשל את קוביות הבשר במים קודם?

    השבמחק
  2. היי בטי..בכיף!
    ולשאלתך: כן,צריך לבשל בסיר נפרד כשעתיים..בהצלחה! :)

    השבמחק