יום שבת, 22 במרץ 2014

קציצות תפוחי אדמה עם בשר








                 קציצות טעימות ביותר!
          עשיתי כאן שילוב של קציצות תפוחי אדמה
          מהמטבח הגיאורגי(שמתאימות גם לפסח)
          עם מלית בשר..יצא ממש כמו קובה :)
          משתפת גם אתכם..תיהנו!

           מצרכים למעטפת:
           (כ-18 קציצות)
           
           5 תפוחי אדמה גדולים(אדומים)
           1 בצל(פרוס דק לרבעי טבעות)
           4 כפות גדושות קמח מצות(או פירורי לחם)
           1 ביצה M
           חצי כפית כורכום
           קורט צ'ילי גרוס
           כפית מלח(לפי הטעם)
           חצי כפית פלפל שחור גרוס
           כף שמן קנולה(לטיגון הבצל)

           למלית הבשר:

           400 גרם בשר בקר טחון
           2 שיני שום קצוצות
           1 בצל(קצוץ דק)
           כפית כוסברה מיובשת
           כפית פלפל שחור גרוס
           כפית פפריקה מתוקה בשמן
           קורט צ'ילי גרוס
           5 גבעולי פטרוזיליה(קצוצים)
           כפית מלח(לפי הטעם)

           *ביצה טרופה (לציפוי הקציצות לפני טיגון)

            הכנה:

           1.מטגנים את הבצל הפרוס לרבעי טבעות בכף
              שמן קנולה עד הזהבה קלה ומוסיפים לתפוחי
              האדמה לאחר שבישלנו,קילפנו וריסקנו אותם
              למרקם חלק.מוסיפים את שאר המצרכים
              של המעטפת ומערבבים.
           2.מלית הבשר:מאדים במחבת טפלון/קרמי את
              הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם.מוסיפים
              את הבצל הקצוץ,השום והתבלינים,וממשיכים
              לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל.לאחר מספר
              דקות כשהבשר כבר מבושל ומפורר,מוסיפים
              את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כ-5 דקות.
           3.יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים,
              משטחים,ממלאים בבשר המאודה שהכנו(פעולת
              המילוי כמו שמכינים קובה),טובלים בביצה
              טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
              זהו-הקציצות/קובות מוכנות!
              (אם רוצים-אפשר גם לטגן חלק מהקציצות
               בלי המלית).


               
                        יופי של קציצות..
                        בהצלחה ובתיאבון!



             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3159
          

     

_________________________________________________________________

תגובה 1: