יום שני, 7 באפריל 2014

קובה מצות








               קובה-אחד המאכלים הטעימים שיש!
             עכשיו בגרסה מקורית לפסח.
             גאה לשתף אתכם במתכון נפלא
             ומומלץ ביותר לשולחן החג!
             עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מקובה
             טעימה ביותר וכשרה לפסח :)




             מצרכים:
             (כ-10 קובות)

             8 מצות
             כפית גדושה מלח(לפי הטעם)
             כפית פלפל שחור 
             2 ביצים L
             2 כוסות מים
         
             מלית הבשר:

             300 גרם בשר בקר טחון
             1 בצל קטן(קצוץ דק)
             1 שן שום(כתושה)
             כפית פפריקה מתוקה בשמן
             1/2 כפית כמון
             1/2 כפית מוסקט טחון
             1/2 כפית קינמון
             1/2 כפית פלפל שחור גרוס
             קורט צ'ילי גרוס
             1/2 כפית מלח(לפי הטעם)

             הכנה:

            1.מכינים את המלית:מאדים את הבשר במחבת
               (ציפוי טפלון/קרמי),תוך כדי ערבוב מדי פעם.
               כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים תבלינים,
               בצל ושום,וממשיכים לערבב עוד כ-8 דקות
               עד שהבצל מתרכך והבשר מוכן.
            2.שוברים את המצות,מעבירים למעבד מזון
               וגורסים דק.מעבירים את המצות הגרוסות 
               לקערה,מוסיפים מלח,פלפל שחור גרוס ו-2
               כוסות מים רותחים,ומערבבים היטב.מצננים
               מעט,מוסיפים 2 ביצים ומערבבים שוב.
            3.משהים את העיסה כ-5 דקות לפני ההכנה
               (בכדי שהמצות יספחו נוזלים).
            4.בידיים רטובות לוקחים מעט מהעיסה,ממלאים
               בערך כף ממלית הבשר,סוגרים ויוצרים צורה
               של קובה(רצוי להכין קובות מכל העיסה 
               לקראת טיגון ולא תוך כדי).
            5.מטגנים עד הזהבה משני הצדדים,מוציאים
               ומניחים על נייר סופג.

               טיפ: במידה ורוצים להכין יותר קובות,
                      אפשר כמובן להכפיל כמויות.



  
                            מעדן של קובה
                          בתיאבון וחג שמח!




           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3630
          



_________________________________________________________________

2 comments: