יום שבת, 17 במאי 2014

אימרולי חצ'פורי








              סוג נוסף של חצ'פורי טעים וגבינתי במיוחד.
           יש כמה סוגים של חצ'פורי שמאפיינים
           ובאים מחבלי ארץ שונים בגיאורגיה.
           החצ'פורי הזה מבצק שמרים ובשילוב גבינת
           מוצרלה,ממש מזכיר פיצה.
           פשוט מאפה נפלא ומושלם לשבועות..תיהנו :)

           לבצק:

           3 וחצי כוסות קמח לבן רגיל(500 גרם)
           כף שמרים יבשים
           25 גרם חמאה(רכה)
           1 ביצה M
           כפית סוכר
           כפית גדושה מלח
           3 כפות שמן קנולה
           כוס מים פושרים(לפי ספיגה)

           למלית הגבינות:

           200 גרם גבינת כנען
           אריזה של 250 גרם גבינת חמד(מפוררת)
           2 כפות גבינת עמק(מגורדת)
           2 כפות גבינת מוצרלה(מגורדת)
           1 ביצה M

           לציפוי:

           1 ביצה M טרופה עם כף חלב
           8 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה
           2 כפות גדושות גבינת עמק(מגורדת)

           הכנה:

          1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,
             יוצרים גומה ומוסיפים חמאה,ביצה ומים פושרים
             בהדרגה.את המלח והשמן מוסיפים לקראת
             הסוף וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך אך לא
             דביק.מכסים ומשהים כרבע שעה.מורידים את
             האוויר מהבצק שתפח מעט ומתפיחים כשעה.
          2.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-2
             כדורים.לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים
             כל כדור לעלה בעובי של כ-2 ס"מ.מניחים
             מחצית ממלית הגבינות(לאחר שערבבנו את
             הגבינות עם הביצה),מרימים את קצוות הבצק
             וסוגרים(מעין צורת פרח).
          3.הופכים את כדור הבצק הממולא כשהסגירה
             כלפי מטה ומשהים למנוחה של כרבע שעה.
             מעבירים לנייר אפייה מעט משומן,מקמחים
             מעל ומרדדים(בעדינות)לעלה בעובי של
             כס"מ וחצי.משהים כרבע שעה.
          4.יוצרים מעין גומה בעזרת האצבע במרכז
             הבצק,עד שרואים את נייר האפייה.מורחים
             בביצה טרופה עם כף חלב ואופים בחום של
             190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
          5.מוציאים,מניחים מעל כל מאפה 4 פרוסות של
             גבינת מוצרלה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת
             במרכז(כף גדושה לכל מאפה).ממשיכים
             לאפות עוד כ-5 דקות עד שהגבינה נמסה.
               
              טיפ:מומלץ במקום גבינת המוצרלה
                    להשתמש בגבינת סוליגוני גיאורגית
                    (דומה מאוד למוצרלה ומיוצרת גם בארץ.
                    ניתן להשיג במעדניות מובחרות).
                     


                                  לפני אפייה:


         
                                  ובזמן ההכנה:
                    




                                           יופי של מאפה
                                       פשוט מעדן-בתיאבון!




                 המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                  בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5292


   
        

_________________________________________________________________

2 comments:

  1. זה פשוט נראה וואוו!!!!
    כל כך טעים - כבר הרבה זמן אני חושקת להכין חצ'פורי
    יש מצב שזה הולך להיות דווקא זה! 3>

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ענבל..איזה כיף לשמוע!!!
      אשמח לראות תמונות כמובן..בהצלחה♥

      מחק