יום חמישי, 19 ביוני 2014

פישקבי עם שעועית








            כיסוני בצק טעימים ביותר מהמטבח הגיאורגי.
          דומים לפרשקי,רק שכאן הצורה היא עגולה.
          כמו הפרשקי אפשר למלא את הפישקבי במגוון
          סוגי מלית,ואם המלית רכה(במיוחד מלית שעועית
          או חומוס)אפשר להכין אותם דקיקים.
          מלית שעועית הלוביה מיוחדת וטעימה במיוחד!
          משתפת גם אתכם..תיהנו :)
        



           לבצק:
           (כ-18-20 יחידות)

           4 כוסות קמח
           כף שמרים יבשים
           כפית גדושה סוכר
           חצי כף מלח
           1 ביצה M
           חצי כף וודקה
           2 כפות שמן קנולה
           1 ורבע כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

           למלית:

           400 גרם שעועית לוביה
           1 בצל(קצוץ דק)
           כפית מלח(לפי הטעם)
           חצי כוס אגוזי מלך טחונים
           כפית פלפל שחור גרוס
           רבע כפית קינמון
           רבע כפית ציפורן טחון
           2 כפות שמן קנולה
           קורט פלפל צ'ילי חריף(לפי הטעם)
           מים-לפי הצורך

           הכנה:

           1.מכינים את המלית:משרים את השעועית לשעה
              לפחות,מסננים מנוזלים וממלאים בסיר מים
              מחדש.מבשלים כ-40 דקות עד ריכוך כמעט
              מלא(הנוזלים בסיר בשלב הזה צריכים להיות עד
              כשליש מגובה השעועית-אם יש צורך מוסיפים
              מים).מוסיפים בצל ותבלינים,מערבבים וממשיכים
              לבשל על אש קטנה עד ריכוך.מוסיפים שמן
              ואגוזי מלך,ומרסקים הכל יחד למחית רכה
              (אם יבש אפשר להוסיף מעט מים).
           2.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,
              יוצרים גומה ומוסיפים וודקה,ביצה ומים פושרים
              בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן,
              וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
              מכסים ומתפיחים כשעה.
           3.על משטח מעט מקומח יוצרים כדורים קטנים
              (כ-18-20),מכסים ומשהים כרבע שעה.
              משטחים או מרדדים מעט כל כדור,ממלאים כף
              גדושה בערך ממחית השעועית וסוגרים את
              הקצוות(מעין צורת פרח).
           4.משטחים מעט והופכים את הסגירה כלפי מטה.
              משהים שוב כמה דקות ומרדדים(בעדינות)
              לעלה דק.
           5.מטגנים בשמן(בערך כוס שמן במחבת גדולה)
              עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.

              טיפ:אפשר להכין את הפישקבי גם עם מחית
                    שעועית אדומה או גרגירי חומוס(ממש
                    כמו בסמבוסק)מתובלים בבצל מטוגן,
                    מלח ופלפל שחור.אפשר להכין גם
                    במילוי בשר,תפוחי אדמה או גבינות.



                                 בזמן ההכנה:
                  

         



                                  מעדן של פישקבי
                                       בתיאבון!



             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5496




_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה