יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

עוגיות אגוזים צימוקים ודבש







       

               עוגיות טעימות ביותר מהמטבח הגיאורגי
         שילוב נפלא של טעמים המהווה חלק
         מרכזי ומאפיין מאוד את שולחן המתוקים
         של המטבח הזה.
         אגוזי מלך,צימוקים ודבש בין דפי בצק דקים
         ופריכים..פשוט מעדן,תיהנו :)



         לבצק:

         3 וחצי כוסות קמח
         200 גרם מרגרינה(רכה)
         1 קצפת צמחית
         2 חלמונים(מביצה L)
         כפית גדושה אבקת אפייה
         2 כפות סוכר
         1 סוכר וניל

         למלית:

         3 כוסות אגוזי מלך(קצוצים)
         חצי כוס צימוקים
         2 חלבונים(מביצה Lׂ)
         3/4 כוס סוכר
         2 כפות דבש
         1 סוכר וניל
         כפית שטוחה קינמון
         רבע כפית ציפורן

         *תבנית עגולה(כמו של פיצה)קוטר 30

         הכנה:

         1.מנפים את הקמח ויוצרים תערובת פירורית
            עם המרגרינה.מוסיפים את שאר החומרים
            ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
         2.מחלקים את הבצק ל-4 כדורים,מקמחים
            קלות,מכסים בניילון נצמד ומכניסים לשעה
            במקרר.
         3.מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
         4.מרדדים כדור בצק לעלה דק(בקוטר 30-
            הגודל של התבנית)מפזרים חצי מהמלית
            באופן אחיד,מהדקים מעט,מכסים מעל
            בעלה בצק נוסף מרודד ושוב מהדקים מעט
            ׁׁׁ(את השוליים מסביב אפשר לסגור ולהדק
             בעזרת מזלג).
         5.חוזרים על הפעולה עם 2 כדורי הבצק
            שנותרו(יוצאות 2 תבניות).
         6.מחלקים את הבצק הממולא ל-8 משולשים
            ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
            עד הזהבה.מצננים ובוזקים אבקת סוכר.


                              לפני אפייה:
           



                     יופי של עוגיות טעימות
                             בתיאבון!
       
   
       
 
   

_________________________________________________________________

4 תגובות: