יום שלישי, 5 במאי 2015

מאפה גבינות






                  מאפה גבינות ביתי טעים ביותר
          משלושה סוגי גבינות שונות-חמד,
          בולגרית ומוצרלה.פשוט מושלם,תיהנו :)

                   

          לבצק:
          (כ-10-12 מאפים)

          4 כוסות קמח
          רבע כוס שמן זית
          כף שמרים יבשים
          חצי כף מלח
          כף סוכר
          כפית דבש
          1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

          למלית הגבינות:

          250 גרם גבינת חמד,מפוררת(אריזה אחת)
          100 גרם בולגרית,מפוררת
          150 גרם מוצרלה,מגורדת
          1 ביצה L
          כף עלי זעתר מיובשים(לא חובה)

          הכנה:

          1.מערבבים בקערה קמח,שמרים,דבש וסוכר
             יחד,מוסיפים שמן זית ומים פושרים בהדרגה.
             לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים ללוש
             עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.מתפיחים
             כשעה.מורידים את האוויר מהבצק שתפח
             ומתפיחים שוב כחצי שעה.
          2.מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
          3.מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים,מכסים
             ומתפיחים כחצי שעה.מניחים את כדורי
             הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
             במרווחים,לוקחים ספל עם תחתית רחבה
             יחסית ויוצרים בעזרתה גומה במרכז כל
             כדור(תחתית הספל צריכה להיות משומנת-
             לוחצים עד שנוצרת שכבת בצק דקה יחסית
             בתחתית של מרכז הכדור).
          4.ממלאים במלית את הגומה שיצרנו בכל אחד
             מכדורי הבצק ומפזרים מעל מעט עלי זעתר.
             משהים כרבע שעה לפני אפייה(את הבצק
             מסביב לגומה אפשר למרוח במעט שמן זית-
             ניתן להשתמש בתרסיס שמן זית).
          5.אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה,עד
             הזהבה.



                               ולפני אפייה:
                

 
                      
                                יופי של מאפה
                             טעים טעים-בתיאבון!


            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3314


_________________________________________________________________

2 תגובות: