יום חמישי, 25 ביוני 2015

תבשיל כתף בקר עם פול ואפונה






                  תבשיל מיוחד וטעים ביותר
          עם שילוב נפלא ומפנק של טעמים
          פשוט מושלם לארוחות שישי או לחגים..תיהנו :)



           מצרכים:

           1 ק"ג כתף בקר(או צלעות מ"ס 2)
           2 בצלים(חתוכים לקוביות)
           5 כפות שמן זית
           4 שיני שום(פרוסות)
           2 וחצי כוסות פול ירוק(מאריזה קפואה)
           כוס אפונה(מאריזה קפואה)
           1 כף שטוחה כורכום
           כפית גדושה תבלין כוסברה מיובשת
           כפית כמון
           כפית פפריקה גרוסה
           כפית פלפל שחור גרוס
           רבע כפית צ'ילי חריף
           רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)
           כף אבקת מרק עוף
           שליש צרור כוסברה(קצוצה)
           מיץ מלימון שלם
           3 וחצי כוסות מים רותחים

           הכנה:

           1.מבשלים את הבשר במים בסיר נפרד כשעה
              וחצי.מצננים ופורסים לפרוסות בגודל
              בינוני ובעובי כס"מ וחצי.
           2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל ב-5
              כפות שמן הזית עד הזהבה.מוסיפים את
              פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
           3.מוסיפים את פרוסות הבשר לסיר ועל אש
              בינונית-נמוכה מטגנים ומזהיבים תוך כדי
              ערבוב כ-10 דקות.
           4.מפזרים מעל הבשר את התבלינים ומערבבים.
              מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים(אפשר לשלב
              מציר הבקר שבישלנו)ומבשלים כ-10 דקות.
           5.מוסיפים את אבקת מרק העוף,מיץ הלימון,
              הפול,האפונה והכוסברה,ומערבבים קלות.
           6.לאחר רתיחה מכסים את הסיר ועל אש
              בינונית-נמוכה מבשלים עוד כ-40 דקות ומוכן.

           
           
                        מעדן של תבשיל-בתיאבון!

           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7094
                                  

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה