יום שישי, 14 באוגוסט 2015

כרעי עוף ותפוחי אדמה ברוטב שום שמיר






                תבשיל עוף טעים טעים וקל להכנה..
         שילוב פשוט ונפלא של טעמים שכולם אוהבים :)


         מצרכים:

         3 כרעי עוף(מופרדים לשוק וירך)
         1 בצל גדול(פרוס לרצועות)
         2 שיני שום(חתוכים לקוביות)
         3 תפוחי אדמה אדומים גדולים(חתוכים גס לקוביות)
         5 כפות שמן קנולה
         1 ורבע כפיות כורכום
         רבע כפית פפריקה
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית כוסברה מיובשת
         רבע כפית מלח(לפי הטעם)
         חצי כף אבקת מרק עוף
         שליש צרור שמיר(קצוץ)
         2 וחצי כוסות מים רותחים

         הכנה:

         1.מתבלים את חלקי העוף(לאחר שהשרנו כ-5
            דקות במים רותחים וניקינו)ברבע כפית
            פפריקה,רבע כפית כורכום ורבע כפית מלח
            ומטגנים במחבת יציקה(ציפוי טפלון/קרמי)
            ב-2 כפות שמן עד הזהבה משני הצדדים.
         2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל ב-3
            כפות שמן עד הזהבה.מוסיפים את קוביות
            השום ומטגנים עוד כדקה.
         3.מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים
            לטגן תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
         4.מוסיפים כפית כורכום,פלפל שחור גרוס
            וכוסברה מיובשת ומערבבים.
         5.מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים,אבקת
            מרק עוף ושמיר קצוץ ומערבבים.
         6.מסדרים את חלקי העוף מעל תפוחי האדמה
            ומבשלים כ-40 דקות.20 דקות ראשונות עם
            מכסה מעט פתוח לצמצום נוזלים,לאחר מכן
            מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה(במהלך
            הבישול יוצקים מהרוטב על העוף בעזרת כף).


                        יופי של תבשיל עוף
                      בטעם של פעם-בתיאבון!
           

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה