יום חמישי, 7 בינואר 2016

עוגיות מלוחות






                עוגיות פריכות וטעימות ביותר שאהובות
         על כולם.כמה פשוטות ככה טעימות,תיהנו :)

      


         לבצק:
         (כ-60 עוגיות)

         1 מרגרינה(רכה)
         5 וחצי עד 6 כוסות קמח(לפי ספיגה)
         1 אבקת אפייה
         2 כפיות גדושות מלח
         2 כפיות גדושות זרעי אניס
         כפית סוכר
         2/3 כוס שמן
         1 כוס מים
         כף חומץ

         לציפוי:

         ביצה אחת טרופה
         8 כפות גדושות שומשום
         2 כפיות גדושות קצח

         הכנה:

         1.יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה ועם
            4 כוסות קמח.מוסיפים סוכר,מלח,זרעי אניס
            ואבקת אפייה,ומערבבים לתוך התערובת.       
         2.מוסיפים את השמן,המים והחומץ,וממשיכים
            ללוש ולהוסיף את שאר הקמח(לפי ספיגה)
            בהדרגה רק עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק.
         3.יוצרים כדורים קטנים מהבצק,מגלגלים לצורת
            נקניק וסוגרים לצורת כעך.טובלים בביצה
            טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום והקצח.
         4.אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד
            שמזהיב היטב.

           
                     יופי של כעכים מלוחים
                    לנשנוש טעים- בתיאבון!
       

_________________________________________________________________

2 comments: