יום שבת, 27 באוגוסט 2016

חלות לשבת





               חלות מושלמות לשולחן השבת או החג
         מבצק אוורירי ומתקתק.אין על הריח
         שהן מפיצות בבית..תיהנו

         לבצק:
         {כמות ל-2 חלות}

         5 וחצי כוסות קמח
         כף וחצי שמרים יבשים
         רבע כוס סוכר
         כף דבש
         שליש כוס שמן קנולה
         כפית מלח
         2 כוסות מים פושרים{לפי ספיגה}

         לציפוי:

         ביצה טרופה עם כף מים וחצי כף שמן
         2 כפות שומשום או פרג{לפי הטעם}

         הכנה:

         1.מערבבים בקערה שמרים,קמח וסוכר יחד,
            יוצרים גומה ומוסיפים דבש,שמן ומים פושרים
            בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים
            ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק רך אך לא
            דביק.
         2.לאחר מנוחה של כ-10 דקות לשים את הבצק
            שוב כ-5 דקות.מכסים ומתפיחים כשעה.
         3.יוצרים כדורים ל-2 חלות{אני חילקתי ל-8
            וקלעתי 2 צמות של 4},משהים כ-10 דקות
            וקולעים בצורה הרצויה.
         4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
            במרווחים ומתפיחים שוב כחצי שעה להכפלת
            נפח.
         5.מורחים ביצה טרופה,מפזרים שומשום/פרג
            ואופים בחום של 180 מעלות טורבו כ-20
            דקות עד הזהבה.

          טיפ:אם רוצים לברך על הפרשת חלה,צריך
                כמובן להכפיל את כמויות הקמח והמתכון
                כולו{להפרשת חלה צריך לפחות 1.700
                ק"ג קמח}.

              לפני אפייה:

           


         
                         יופי של חלות לשבת או לחג
                            יפות וטעימות-בתיאבון


_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה