יום שבת, 5 בנובמבר 2016

בורקס בשר




                בורקס בשר ביתי טעים ביותר
         מוכר ואהוב על כולם..תיהנו :)

         

              מצרכים:
         (10 בורקסים)

         בצק עלים-אריזה של 1 ק"ג

         למלית הבשר:

         600 גרם בשר בקר טחון
         1 בצל(קצוץ דק)
         2 שיני שום(כתושות)
         רבע פלפל ירוק חריף קטן(קצוץ דק)
         כפית פפריקה מתוקה בשמן
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית בהרט
         רבע כפית כמון
         כפית מלח(לפי הטעם)
         2 כפות גדושות פטרוזיליה(קצוצה דק)

         לציפוי:
   
         ביצה טרופה
         2 כפות גדושות שומשום
         (אפשר לשלב גם מעט קצח)

         הכנה:

         1.מפשירים את בצק העלים למשך הלילה במקרר.
         2.מכינים מלית:מאדים את הבשר על מחבת עם
            ציפוי טפלון/קרמי,מערבבים ומפוררים.ברגע
            שהבשר משנה את צבעו מוסיפים בצל,פלפל
            ירוק חריף,שום ותבלינים,ומאדים כ-8 דקות
            (לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה.אין צורך
             להוסיף שמן לאידוי,יש לבשר מספיק שומן).
         3.פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות
            וחוצים לשניים.מרדדים כל חלק לאורך לכמחצית
            מעובי הבצק ומחלקים לרוחב ל-5 מלבני בצק.
         4.ממלאים בבשר המאודה(כ-4 כפות לכל מלבן
            בצק),סוגרים לאורך והופכים שהתפר יהיה
            כלפי מטה.יוצרים צורה של האות ט' וחורצים
            על פני הבצק פסים קטנים בעזרת סכין.
         5.מורחים בביצה טרופה,מפזרים שומשום וקצח
            ואופים בחום של 180-190 מעלות כ-20 דקות.



                             יופי של מאפים
                  לארוחה טעימה במיוחד-בתיאבון!
       
       
    
_________________________________________________________________

תגובה 1: