יום שבת, 16 בנובמבר 2013

סלט תרד גיאורגי

                                       




         התרד מאוד בריא.. זה כבר ידוע לכולנו!
             המטבח הגיאורגי העשיר והמיוחד מציע לכם
             מתכון נהדר של סלט טעים
             וכמובן בריא ביותר,בשילוב אגוזי מלך
             ותיבול פיקנטי נהדר..
             מזכיר קצת את הפסטו האיטלקי..לא? :)

        

                               מצרכים:
          
               1 ק"ג תרד
               צרור כוסברה
               חצי צרור שמיר
               רבע צרור נענע
               1 פלפל ירוק חריף קטן
               ראש שום (מקולף)
               3 גבעולי סלרי
               1 כוס אגוזי מלך
               כפית מלח (לפי הטעם)
               כפית פלפל שחור גרוס
               קורט צ'ילי גרוס
               שליש כוס חומץ 5% (עד חצי כוס-לפי טעם)
                
                הכנה:
           
               1.מנקים ומסירים מעלי התרד גבעולים גדולים
                  ושוטפים היטב.
               2.חולטים את העלים כדקה במים רותחים ומעבירים
                  לקערה עם מים קרים(שומר על הצבע).מסננים
                  וסוחטים מנוזלים בעזרת הידיים.
               3.במעבד מזון טוחנים דק שום,כוסברה,שמיר,
                  נענע,סלרי ופלפל ירוק חריף יחד.את עלי התרד
                  ואת אגוזי המלך טוחנים כל אחד בנפרד.
               4.בקערה גדולה מערבבים הכל יחד עם התבלינים 
                  והחומץ.
               5.כשמגישים אפשר לעטר את הסלט בגרגירי
                  רימון או בטבעות בצל סגול.

                   
                        יופי של סלט
                         בתיאבון! 





                 המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר Foodsdictionary
                   בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4495
           
         
       

      





_________________________________________________________________

תגובה 1: