יום שלישי, 17 בדצמבר 2013

לחמעג'ון


 
                           
                                                                                                       

                   כולנו מכירים את המאפה הנהדר והטעים הזה
           שמגיע אלינו מהמטבח הטורקי
 ..
                   משתפת אתכם במתכון מפנק לכל המשפחה
                   עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מהמעדן הזה
           בגרסא ביתית וטעימה ביותר :)


              לבצק:

              4 וחצי כוסות קמח
              כף שמרים יבשים
              כף סוכר
              כפית דבש
              חצי כף מלח
              2 כפות שמן זית
              1 ושלושת רבעי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)


              לשכבת הבשר:

              בשר בקר טחון-500 גרם
              שומן כבש-50 גרם לפחות
              1 בצל גדול (קצוץ דק)
              3-4 שיני שום כתושות
              רבע פלפל ירוק חריף קטן(קצוץ דק)
              1 עגבניה גדולה(פרוסה מעט גס לרבעי טבעות)
              כף רסק עגבניות
              כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
              כפית פלפל שחור גרוס
              כפית בהרט לבישול
              רבע צרור פטרוזיליה קצוצה


              הכנה:

             1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה 
                ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה.את השמן והמלח
                מוסיפים לקראת הסוף,וממשיכים ללוש(כ-10 דקות)עד
                שנוצר בצק רך אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
             2.מכינים את שכבת הבשר:מאדים את הבשר במחבת
                (עם ציפוי טפלון/קרמי),מוסיפים את שומן הכבש,
                מערבבים ומפוררים.ברגע שהבשר משנה את צבעו
                מוסיפים בצל,פלפל ירוק חריף,שום ותבלינים,וממשיכים
                לאדות כ-5 דקות.בסוף מוסיפים רסק עגבניות,פרוסות
                עגבניה ופטרוזיליה,וממשיכים באידוי במשך עוד כ-3
                דקות וזה מוכן.
             3.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים
                ל-10 כדורים.מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
             4.משטחים או מרדדים כל כדור לעלה דק(כחצי ס"מ),
                מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים
                כ-10 דקות.בידיים משומנות לוחצים בעזרת האצבעות
                ויוצרים גומות במרכז הבצק.מפזרים בשכבה אחידה
                כ-2 כפות גדושות מהבשר שהכנו(משאירים שולי
                בצק נקיים).
             5.אופים בחום של 190 מעלות כ-12 דקות עד הזהבה
                (רצוי לא לייבש,הבשר המאודה נוטה להישרף).

                 
                               לפני אפייה:
            


                                                                
                                         בהצלחה ובתיאבון !


               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4641

                                                           


_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה