יום שבת, 22 בפברואר 2014

רולדות וניל קוקוס







                  סומחורי קדה-מהמטבח הגיאורגי
           עוגיות גיאורגיות מסורתיות וטעימות מאוד
           עם מלית מיוחדת של פירורי בצק
           כמו שטרויזל..הוספתי גם קוקוס
           שהעשיר מאוד את הטעם..
           משתפת אתכם גם כאן..תיהנו :)




            לבצק:

            200 גרם מרגרינה,רכה(או חמאה)
            3 כוסות קמח תופח
            3 כוסות קמח לבן(רגיל)
            2 גביעי אשל/לבן(או כוס מיץ תפוזים לפרווה)
            1/3 כוס סוכר
            3 ביצים L

            למלית:

            1 ושני שליש כוסות קמח לבן(רגיל)
            200 גרם מרגרינה,רכה(או חמאה)
            1 ורבע כוסות סוכר
            1/2 כוס קוקוס
            2 סוכר וניל
   
            לציפוי:
      
            2 כפות אבקת סוכר,לבזיקה
            1 ביצה L,טרופה


            הכנה:

           1.יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה
              ועם מחצית מכמות הקמחים לבצק,יוצרים
              גומה ומוסיפים סוכר,אשל,ביצים ושאר
              הקמח בהדרגה(לפי ספיגה),ולשים לבצק
              רך ונעים למגע.
           2.על משטח מעט מקומח מחלקים ל-4
              כדורים,מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
           3.מכינים את המלית:יוצרים תערובת פירורית
              עם המרגרינה והקמח למלית.מוסיפים סוכר,
              קוקוס וסוכר וניל,מערבבים וממשיכים לפורר
              עד לקבלת מרקם של חול.
           4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק,
              מפזרים בשכבה אחידה רבע מהמלית,
              מגלגלים ומהדקים לרולדה.בעזרת חותכן
              זיגזג חותכים אלכסונית משולשים
             (כ-10-12 משולשים מכל רולדה-תלוי בגודל שרוצים).
           5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
              במרווחים ומורחים ביצה טרופה.
              אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה
              עד הזהבה.מצננים ובוזקים אבקת סוכר.



                                 לפני האפייה:





                                 ובזמן ההכנה:
                   



                                  יופי של עוגיות!
                                 בהצלחה ובתיאבון!



              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4896



_________________________________________________________________

2 תגובות:

  1. נראה טעים מאוד אבל אצלי בעיה לא אוהבים קוקוס.מה אפשר במקום?

    השבמחק
  2. תודה בלה :) ..אפשר במקום הקוקוס להוסיף
    מעט אגוזי מלך גרוסים למשל..ואפשר גם
    בלי להוסיף כלום במקום הקוקוס..להשאיר את המלית כמו שהיא..
    בהצלחה!

    השבמחק