פשטידה נהדרת וטעימה מהמטבח הגיאורגי
כמובן מתאימה ומעשירה את שולחן החג..
פשוט מעדן..תיהנו :)
מצרכים:
8 מצות
קורט פלפל שחור גרוס
כפית מלח(לפי הטעם)
4 ביצים L
8 מצות
קורט פלפל שחור גרוס
כפית מלח(לפי הטעם)
4 ביצים L
1 וחצי כוסות מים רותחים
3 כפות שמן קנולה לטיגון
למלית הבשר:
3 כפות שמן קנולה לטיגון
למלית הבשר:
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל(קצוץ דק)
1 שן שום(כתושה)
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 בצל(קצוץ דק)
1 שן שום(כתושה)
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 עגבניה קטנה(קצוצה ללא הקליפה)
כפית אורגנו מיובש
כפית אורגנו מיובש
כף פטרוזיליה(קצוצה)
חצי כפית מלח(לפי הטעם)
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט פלפל צ'ילי
חצי כפית מלח(לפי הטעם)
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט פלפל צ'ילי
הכנה:
1.מכינים את המלית:מאדים ומפוררים את הבשר
(במחבת ציפוי טפלון/קרמי).ברגע שהבשר
משנה את צבעו מוסיפים בהדרגה בצל,שום
תבלינים,מלח ועגבניה,וממשיכים לאדות תוך כדי
ערבוב עד ריכוך הבצל והעגבניה ומוכן.
2.בקערה גדולה שוברים את המצות מעט גס,
מוסיפים מלח ופלפל שחור,ויוצקים מעל את
1.מכינים את המלית:מאדים ומפוררים את הבשר
(במחבת ציפוי טפלון/קרמי).ברגע שהבשר
משנה את צבעו מוסיפים בהדרגה בצל,שום
תבלינים,מלח ועגבניה,וממשיכים לאדות תוך כדי
ערבוב עד ריכוך הבצל והעגבניה ומוכן.
2.בקערה גדולה שוברים את המצות מעט גס,
מוסיפים מלח ופלפל שחור,ויוצקים מעל את
המים הרותחים בהדרגה.כל זאת תוך כדי
ערבוב עד שהמים נספגים במצות.מצננים
כדקה-שתיים,מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
3.מחממים 2 כפות שמן במחבת(ציפוי טפלון/קרמי)
קוטר 26(או מחבת קוטר 24 עמוקה-תלוי
בגובה הפשטידה שרוצים),יוצקים מחצית
קוטר 26(או מחבת קוטר 24 עמוקה-תלוי
בגובה הפשטידה שרוצים),יוצקים מחצית
מעיסת המצות,מעל משטחים במרכז את
הבשר(רצוי להשאיר מעט שוליים בלי בשר)
ומעל את שאר העיסה.
4.מטגנים כדקה-שתיים על אש גבוהה ועוד
כ-5 דקות על אש נמוכה,עד הזהבה.
5.הופכים את הפשטידה על צלחת גדולה
(מרטיבים מעט את הצלחת),מוסיפים כף שמן
(מרטיבים מעט את הצלחת),מוסיפים כף שמן
למחבת ומחזירים את הפשטידה.מטגנים
שוב במשך אותו זמן עד הזהבה ומוכן.
* טיפ: אפשר להכין את הפשטידה הזו גם
בלי מלית הבשר.
בלי מלית הבשר.
יופי של פשטידה
בתיאבון וחג פסח שמח!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה