יום שבת, 19 באפריל 2014

בליני לפסח במלית בשר








               עלי בלינצ'ס במלית בשר מהמטבח הגיאורגי..
            בגרסה כשרה לפסח-מקמח מצה דק וקמח
            תפוחי אדמה(לא תרגישו כמעט בהבדל).
            פשוט מעדן לשולחן החג..תיהנו :)

             
             הבלילה:
             (כ-30 יחידות)

             1 ורבע כוסות קמח מצות דק
             3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
             4 ביצים L
             כפית מלח(לפי הטעם)
             3 כפות שמן קנולה
             4 כוסות מים פושרים
            

             מלית הבשר:

             700 גרם בשר בקר טחון
             1 בצל(קצוץ דק)
             2 שיני שום(כתושות)
             כפית פלפל שחור גרוס
             כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
             כפית כוסברה מיובשת
             קורט פלפל צ'ילי
             כפית בהרט
             כפית מלח(לפי הטעם)
             1/4 צרור פטרוזיליה(קצוצה)
            

              הכנה:

             1.מערבבים יחד בקערה קמח מצה,קמח תפוחי
                אדמה ומלח,ומוסיפים את המים הפושרים 
                בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה 
                ידנית.מוסיפים שמן וביצים,וממשיכים לטרוף
                עד קבלת מרקם חלק.מעבירים את הבלילה
                דרך מסננת.
             2.מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ'ס
                (אם יש רצוי אפילו שתיים להכנה מהירה יותר)
                ומשמנים מעט לפעם הראשונה.מרימים את
                המחבת ויוצקים את הבלילה בעזרת מצקת.
                בתנועת סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת
                בבלילה,מטים לצד ואת השארית יוצקים
                חזרה לקערה.
             3.משהים את המחבת עם הבלילה כדקה על
                הגז על אש בינונית(אין צורך להפוך).
                עושים כך עם שאר הבלילה(כשמדי פעם
                מערבבים את הבלילה בעזרת המצקת ורצוי
                לצנן מעט את המחבת לפני שיוצקים שוב 
                מהבלילה)ועורמים את העלים על צלחת.
             4.מכינים את המלית:מאדים ומפוררים את
                הבשר על מחבת(ציפוי טפלון/קרמי).
                ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים בצל,
                שום,תבלינים ופטרוזיליה בסוף,ממשיכים
                לאדות עד ריכוך הבצל ומצננים.
             5.ממלאים את העלים במלית הבשר(בערך כף
                גדושה),מגלגלים ומטגנים(בכרבע כוס שמן).
                אפשר גם לאפות:להניח על נייר אפייה מעט
                משומן,למרוח מעל מעט שמן(אפשר גם
                בתרסיס שמן)ולאפות בחום של 180 מעלות
                כרבע שעה,עד הזהבה.

                * טיפ: לאחר שמגלגלים את העלים בבשר
                         אפשר גם להקפיא (לפני טיגון
                         מפשירים היטב).






                                   יופי של מעדן לחג..
                                   בתיאבון וחג שמח!
             

            
           
               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                                     בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5133




_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה