יום שבת, 19 באפריל 2014

פילה אמנון ברוטב פיקנטי





                   אין על תבשיל דגים לשבת או לחג..
           מנה נהדרת וטעימה שכולנו אוהבים
           רק נשאר לטבול חלה..לא? :)




                            מצרכים:
      
            7 נתחי פילה אמנון(עם עור)
            5 כפות שמן זית
            4 שיני שום(פרוסות)
            2 פלפלים אדומים(פרוסים לרצועות ארוכות)
            1/2 פלפל ירוק חריף(פרוס לטבעות)
            כף אריסה
            כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
            כפית כורכום
            כפית גדושה אורגנו מיובש
            כפית בזיליקום מיובש
            כפית נענע מיובשת
            כף אבקת מרק עוף
            מיץ מחצי לימון(להשריית הדגים)
            חצי לימון(פרוס דק ל-5 טבעות)
            1/2 צרור כוסברה(קצוצה)
            כפית מלח(לפי הטעם)
            מים(לפי הצורך)


            הכנה:

           1.משרים את נתחי האמנון במים ובמיץ מחצי
              לימון כחצי שעה.מסננים מנוזלים,ממליחים 
              קלות ומפזרים מעל הנתחים אורגנו
              ובזיליקום מיובשים.
           2.בסיר סוטג' רחב מטגנים ב-5 כפות שמן
              הזית רצועות פלפל אדום,עד ריכוך קל.
           3.מוסיפים טבעות פלפל חריף ושום וממשיכים
              לטגן קלות.מוסיפים פפריקה,כורכום ואריסה
              (לפתיחת טעמים).מוסיפים 2 כוסות
              מים,מביאים לרתיחה,מוסיפים אבקת מרק
              עוף ומבשלים עם מכסה פתוח ועל אש
              בינונית מספר דקות,עד צמצום מעט מהנוזלים.
           4.מוסיפים את נתחי האמנון לסיר עם הרוטב
              ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש קטנה עם
              מכסה סגור.כ-5 דקות לקראת סוף הבישול
              מוסיפים 5 פרוסות דקות מחצי לימון ומפזרים
              מעל נענע יבשה וכוסברה.



                         יופי של מנת דגים
                     פיקנטית וטעימה..בתיאבון!
                    

             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3326



_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה