יום רביעי, 16 באפריל 2014

עוגת שוקולד לפסח








              עוגת שוקולד טעימה,חגיגית ושוקולדית במיוחד..
           בגרסה כשרה לפסח.
           נהדרת לאירוח או סתם לפינוק מתוק..תיהנו :)



            מצרכים:

            5 ביצים L(מופרדות ובטמפרטורת החדר)
            1 ורבע כוסות סוכר
            1 סוכר וניל
            1 גביע יוגורט 3%(או חצי כוס מיץ תפוזים לפרווה)
            1/2 כוס שמן קנולה+כף
            100 גרם שוקולד מריר(60% מוצקי קקאו)
            2 כפות גדושות אבקת קקאו
            2/3 כוס קמח תופח לפסח
            1/2 כוס קוקוס

            קרם השוקולד(הגנאש):

            150 גרם שוקולד מריר(60%)
            1 שמנת מתוקה(או קצפת צמחית לפרווה)

            הרטבת העוגה:

            כוס מים פושרים
            כפית אבקת קפה נמס
            כף רום(או תמצית בטעם רום)

            הכנה:

           1.ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל,מוסיפים
              כף שמן קנולה וחלמון אחד(מהביצים שהפרדנו),
              מערבבים עד הטמעה ומשהים בצד.
           2.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר וסוכר
              וניל בהדרגה,וממשיכים להקציף עד קבלת
              קצף יציב.מוסיפים את שאר החלמונים 
              וממשיכים להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
           3.מורידים את מהירות ההקצפה,מוסיפים את
              השמן(חצי כוס)בזרם דק,היוגורט ואת תערובת
              השוקולד שהמסנו.
           4.מנפים יחד קמח תופח כשר לפסח ואבקת 
              קקאו,ומוסיפים בתנועות קיפול יחד עם הקוקוס.
           5.יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים
              בחום של 170 מעלות(לא טורבו)כחצי שעה,
              עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
           6.מערבבים מים עם אבקת קפה נמס ורום,
              מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
           7.מכינים גנאש שוקולד(ממיסים את השוקולד
              בשמנת על הגז)ומצפים את העוגה.
              שומרים בקירור.

            טיפ: * במקום הקמח התופח לפסח
                     אפשר להשתמש בקמח מצה דק+
                     כפית אבקת אפייה.
                   * אפשר לעטר את העוגה במעט
                     שוקולד לבן מומס,בפתיתי שוקולד
                     מריר,באגוזים קלויים וגרוסים או
                     כל מה שאוהבים.




          
           
            
                                      יופי של עוגה
                                   בתיאבון וחג שמח!



            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5098
         


         

_________________________________________________________________

אין תגובות:

פרסום תגובה