יום ראשון, 1 ביוני 2014

אצ'רולי חצ'פורי








              אחד מסוגי החצ'פורי המוכרים והטעימים.
           מבצק שמרים ובצורת סירה ממולא בכמה
           סוגי גבינות וביצה עלומה מעל,ממש
           ארוחה שלמה במאפה אחד.
           מושלם לשולחן חג שבועות ובכלל..מעדן-תיהנו :)




                           לבצק:
            (כ-10-12 מאפי חצ'פורי)

            6 כוסות קמח
            1 וחצי כפות שמרים יבשים
            25 גרם חמאה רכה
            3 כפות שמן קנולה
            כף גדושה סוכר
            כף מלח
            2 כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

            למלית הגבינות:

            250 גרם חמד(או גבינה גרוזינית)
            200 גרם בולגרית,מפוררת
            300 גרם מוצרלה(או סוליגוני),מגורדת
            קוטג'-1 קופסת פלסטיק
            1 ביצה

            לציפוי:1 ביצה טרופה עם כף מים

           *כ-10-12 ביצים(כביצים עלומות מעל המאפה.
             זה עניין של בחירה-אפשר להוסיף רק לחלק
             מהמאפים או לכולם ואפשר גם בלי).

            הכנה:

           1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,
              מוסיפים חמאה,שמן ומים פושרים בהדרגה.
              לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח וממשיכים
              ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך,אך לא דביק.
              לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר
              מהבצק ומתפיחים שוב כחצי שעה.
           2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
              ומחלקים ל-10-12 כדורים,מכסים ומשהים
              כרבע שעה.מרדדים כל כדור לעלה דק יחסית
              בצורת אליפסה.ממלאים במרכז במלית הגבינות
              (לאחר שערבבנו את כל הגבינות עם הביצה)
              וסוגרים בקצוות לצורת סירה(סוגרים בצורה
              פשוטה בקצוות,או מגלגלים,מקפלים מעט
              שוליים מקבילים ארוכים וסוגרים בקצוות).
           3.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,
              מורחים ביצה טרופה עם כף מים,ואופים
              בחום של 190-200 מעלות כרבע שעה,
              עד הזהבה.
           4.לקראת סוף האפייה כשהמאפה כבר הזהיב,
              אפשר להוציא מהתנור,להזיז בעזרת כף
              מעט לצדדים את מלית הגבינות,לשבור מעל
              ביצה ולהחזיר לתנור לעוד כ-3 דקות.

         

                                  ולפני אפייה:         




                                    מעדן של חצ'פורי
                                         בתיאבון!



              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3785

     

     

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה