יום שישי, 19 בספטמבר 2014

עוגת שיש תפוחים ואגוזים







                עוגת שיש ברוח החגים הבאים עלינו לטובה,
         קלה להכנה,רכה וטעימה טעימה..
         נהדרת לאירוח או סתם לפינוק מתוק עם הקפה.
         פשוטה אך מושלמת..תיהנו :)



                  מצרכים:

         6 ביצים L (מופרדות)
         כוס ורבע סוכר
         2 סוכר וניל
         3/4 כוס שמן
         חצי כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
         2 תפוחים ירוקים(מגורדים מעט גס בפומפייה)
         גרידת לימון מחצי לימון
         רבע כפית אבקת סודה לשתייה
         2 ורבע כוסות קמח תופח
         חצי כוס אגוזי מלך(גרוסים דק)
         כפית גדושה אבקת קפה נמס

         הכנה:

         1.מקלפים את התפוחים,מגרדים בפומפייה,
            מערבבים עם גרידת הלימון ומשהים בצד.
         2.מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר וסוכר
            וניל בהדרגה.ממשיכים להקציף עד קבלת
            קצף יציב.מוסיפים חלמונים בהדרגה
            וממשיכים להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
         3.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן
            ומיץ תפוזים בזרם דק.
         4.מנפים את הקמח ואבקת הסודה יחד ומוסיפים
            בהדרגה ובתנועות קיפול.שומרים כרבע
            מהבלילה בקערה נפרדת ולרוב הבלילה
            מוסיפים את התפוחים בערבוב איטי ויוצקים
            לתבנית(קוטר 26)משומנת.
         5.לבלילה ששמרנו מוסיפים אגוזים ואבקת קפה
            נמס מערבבים,יוצקים מעל בלילת התפוחים
            "ומציירים" שמיניות בעזרת מזלג.
         6.אופים בחום של 170 מעלות כ-50 דקות.



                       יופי של עוגת שיש רכה
                      וטעימה טעימה-בתיאבון!


     
           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5920
          
              

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה