עוגת סולת וקוקוס רכה וקלאסית
שכולם אוהבים,קלה להכנה וטעימה.
פשוטה אך מושלמת לאירוח או
סתם לפינוק עם הקפה..תיהנו :)
מצרכים:
(לפי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל)
5 ביצים L
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
1 ורבע כוסות קמח
כוס סולת
1 אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס
כפית גדושה גרידת תפוז
כפית גדושה גרידת לימון
לסירופ סוכר:
כוס מים
רבע כוס סוכר(אפשר יותר-לפי הטעם)
כפית גרידת לימון
*שליש כוס קוקוס לפיזור מעל העוגה
הכנה:
1.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים
בהדרגה סוכר וסוכר וניל וממשיכים
להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
2.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים
שמן ומיץ תפוזים בזרם דק.
3.מוסיפים את שאר החומרים בתנועות
קיפול בסדר הבא:קמח,סולת,אבקת
אפייה,קוקוס וגרידת לימון ותפוז.
4.יוצקים לתבנית מרובעת חד פעמית
בינונית משומנת(או תבנית אחרת
באותו גודל)ואופים בחום של 170
מעלות(לא טורבו)כ-45 דקות.
5.מרתיחים את חומרי הסירופ כ-5 דקות,
מצננים מעט ויוצקים על העוגה כשהיא
פושרת.מפזרים מעל קוקוס ופורסים
את העוגה למעויינים(או בצורה שרוצים).
יופי של עוגה
עסיסית וטעימה-בתיאבון!
(לפי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל)
5 ביצים L
כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
1 ורבע כוסות קמח
כוס סולת
1 אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס
כפית גדושה גרידת תפוז
כפית גדושה גרידת לימון
לסירופ סוכר:
כוס מים
רבע כוס סוכר(אפשר יותר-לפי הטעם)
כפית גרידת לימון
*שליש כוס קוקוס לפיזור מעל העוגה
הכנה:
1.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים
בהדרגה סוכר וסוכר וניל וממשיכים
להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
2.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים
שמן ומיץ תפוזים בזרם דק.
3.מוסיפים את שאר החומרים בתנועות
קיפול בסדר הבא:קמח,סולת,אבקת
אפייה,קוקוס וגרידת לימון ותפוז.
4.יוצקים לתבנית מרובעת חד פעמית
בינונית משומנת(או תבנית אחרת
באותו גודל)ואופים בחום של 170
מעלות(לא טורבו)כ-45 דקות.
5.מרתיחים את חומרי הסירופ כ-5 דקות,
מצננים מעט ויוצקים על העוגה כשהיא
פושרת.מפזרים מעל קוקוס ופורסים
את העוגה למעויינים(או בצורה שרוצים).
יופי של עוגה
עסיסית וטעימה-בתיאבון!
עוגה נהדרת, טעימה וקלה להכנה.
השבמחקמומלץ