יום שלישי, 30 בדצמבר 2014

קרואסון שקדים ביתי







                קרואסון-אחד המאפים הכי טעימים שיש.
         ובתוספת קרם שקדים ושקדים מקורמלים
         מעל,על הטעם והריח כבר אין מה לדבר..
         משתפת אתכם בנוסח ביתי של המאפה
         המיוחד הזה..פשוט שווה כל ביס,תיהנו :)

          לבצק:
          4 כוסות קמח
          80 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות)
          כף שמרים יבשים
          1 ביצה L
          שליש כוס סוכר
          חצי כפית מלח
          כוס ורבע מים פושרים
          *120 גרם חמאה(לקיפול)

          לקרם השקדים:

          שקית אבקת שקדים(100 גרם)
          חצי כוס אבקת סוכר
          שקית סוכר וניל
          60 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר)
          1 ביצה L
          חצי כפית קינמון
          כף מלאה קמח
          חצי כף ליקר שקדים

          לציפוי:

          1 ביצה L טרופה עם כף מים
          שליש כוס שקדים מולבנים פרוסים
          2 כפות סוכר דמררה

          הכנה:

          1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
             (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח בסוף).
             מכסים ומתפיחים כשעה.
          2.מכינים קרם שקדים:מקציפים חמאה,אבקת
             סוכר וסוכר וניל יחד,מוסיפים ביצה ומקציפים
             עד קבלת קצף אחיד ובהיר.מוסיפים את שאר
             החומרים ומערבלים עד איחוד.שומרים במקרר.
          3.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
             ל-3 כדורים מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
          4.מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק,מורחים על
             2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול(40 גרם
             חמאה לכל עלה).את שליש הבצק בלי החמאה
             מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת
             השליש שנותר מקפלים מעליו.בסוף מקפלים
             שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
          5.חוזרים על אותם הקיפולים(רק שהפעם בלי
             החמאה)כולל זמן השהייה במקרר.
          6.מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק,
             חותכים בעזרת גלגלת פיצה 6 משולשים,
             ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.
          7.מורחים ביצה טרופה עם כף מים,מפזרים מעל
             שקדים פרוסים וסוכר דמררה ומשהים כחצי שעה.
             אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה,עד הזהבה.

             טיפ:מומלץ לצקת מעל סירופ סוכר חם עם
                   מעט תמצית וניל(מוסיף לברק ולטעם).
         


                              לפני אפייה:
               

                       
       
                               מעדן של מאפה!
                                    בתיאבון!
          


                       המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6429                 
                       

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה