פשטידה טעימה ביותר
שילוב של פסטה,פטריות ובצל
מוקרמים בשמנת וגבינות
לארוחה מושלמת.פשוט מעדן,תיהנו :)
מצרכים:
200 גרם פסטה פנה
200 גרם פסטה פנה
סלסלת פטריות שמפניון(שטופות ופרוסות)
2 בצל סגול(חצויים ופרוסים לאורכם)
1 שן שום(כתושה)
כפית וחצי אורגנו מיובש(חצי כפית+כפית)
2 כפות שמן זית(לטיגון)
1 גביע קוטג' 5ֵֵ%
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)
רוטב השמנת:
1 קופסת קרטון שמנת לבישול 15%
3 ביצים L
חצי כפית מוסקט טחון(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(לפי הטעם)
רבע כפית מלח(לפי הטעם)
כף גדושה קמח תופח
*תבנית לפשטידות פיירקס או חרס בקוטר 26
הכנה:
1.מבשלים את הפסטה כ-3/4 בישול,מסננים
מנוזלים ומפזרים על תבנית(קוטר 26)
משומנת.
2.מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה
קלה.מוסיפים שום,מערבבים ומוסיפים את
הפטריות.מפזרים מעל מלח גס(אפשר גם
מעט פלפל)וחצי כפית אורגנו.מקפיצים
כ-2-3 דקות ומוכן(מצננים מעט).
3.בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים
לרוטב השמנת יחד.מוסיפים מחצית מכמות
הגבינה הצהובה,קוטג',גבינה בולגרית ואת
הפטריות המוקפצות עם הבצל,ומערבבים.
4.יוצקים את תערובת השמנת והפטריות מעל
שכבת הפסטה בתבנית,לאחר מכן מפזרים
את שאר הגבינה הצהובה ומעל כפית אורגנו.
5.אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות,
עד שמזהיב היטב מלמעלה.
ופרוס:
2 בצל סגול(חצויים ופרוסים לאורכם)
1 שן שום(כתושה)
כפית וחצי אורגנו מיובש(חצי כפית+כפית)
2 כפות שמן זית(לטיגון)
1 גביע קוטג' 5ֵֵ%
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)
רוטב השמנת:
1 קופסת קרטון שמנת לבישול 15%
3 ביצים L
חצי כפית מוסקט טחון(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(לפי הטעם)
רבע כפית מלח(לפי הטעם)
כף גדושה קמח תופח
*תבנית לפשטידות פיירקס או חרס בקוטר 26
הכנה:
1.מבשלים את הפסטה כ-3/4 בישול,מסננים
מנוזלים ומפזרים על תבנית(קוטר 26)
משומנת.
2.מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה
קלה.מוסיפים שום,מערבבים ומוסיפים את
הפטריות.מפזרים מעל מלח גס(אפשר גם
מעט פלפל)וחצי כפית אורגנו.מקפיצים
כ-2-3 דקות ומוכן(מצננים מעט).
3.בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים
לרוטב השמנת יחד.מוסיפים מחצית מכמות
הגבינה הצהובה,קוטג',גבינה בולגרית ואת
הפטריות המוקפצות עם הבצל,ומערבבים.
4.יוצקים את תערובת השמנת והפטריות מעל
שכבת הפסטה בתבנית,לאחר מכן מפזרים
את שאר הגבינה הצהובה ומעל כפית אורגנו.
5.אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות,
עד שמזהיב היטב מלמעלה.
ופרוס:
יופי של פשטידה
לארוחה חלבית מושלמת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6373
לארוחה חלבית מושלמת-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6373
התלהבתי מהבלוג והמתכונים
השבמחקאודה על קבלת עידכון כשמתפרסם פוסט חדש
תודות ליאורה
liora-p@bezeqint.net
ליאורה..תודה רבה,שמחה לשמוע!
השבמחקאת גם מוזמנת לדף הפייסבוק שלי "חיוכים מהמטבח"
מתעדכן כל הזמן גם במתכונים החדשים..תיהני :)
מיה יקרה
השבמחקאיפה אפשר למצוא מתכונים נוספים שלך מהתקופה של שנת 2018. נעלמת לי... קשה לוותר על המתכונים המעולים שלך!!!!