אין על מוקפץ,במיוחד שאפשר לשלב
כל פעם ירקות שונים.
ארוחת צהריים מושלמת לקטנים ולגדולים.
קל להכנה ומפנק במיוחד..תיהנו :)
מצרכים:
500 גרם חזה עוף(או פילה עוף)
אריזה של נודלס(200 גרם)
1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
2 שיני שום(פרוסים)
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
רבע פלפל ירוק חריף(פרוס לטבעות)
1 גזר(פרוס לרצועות דקות)
1 בטטה קטנה(פרוסה לרצועות דקות)
2 גבעולי סלרי(קצוצים)
4 כפות שמן זית(2 כפות+2)
חצי כף דבש(או סוכר חום)
2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן(כפית+כפית)
כפית מלח(חצי כפית+חצי כפית)
כפית אבקת קארי(חצי כפית+חצי כפית)
כפית פלפל שחור גרוס(חצי כפית+חצי כפית)
חצי כפית כורכום
כף פלפל צ'ילי מתוק גרוס
2 כפות רוטב סויה
הכנה:
1.פורסים את חזה העוף לרצועות דקות.
מתבלים בחצי כפית מלח,חצי כפית אבקת
קארי,חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית
פפריקה ומערבבים.
2.מחממים 2 כפות מהשמן בווק ומקפיצים
את רצועות העוף עד שמשנים את צבעם
ומזהיבים מעט.מוציאים לכלי נפרד.
3.לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים
את הבצל עד הזהבה קלה.מוסיפים שום
ומערבבים.מוסיפים את הדבש ושאר
התבלינים(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
4.מוסיפים את הירקות בהדרגה בסדר הבא:
גזר ובטטה,פלפלים וסלרי.כל זאת תוך כדי
ערבוב ועד ריכוך קל.
5.בינתיים מבשלים את הנודלס לפי הוראות
היצרן ומסננים מנוזלים.
6.מוסיפים את רצועות העוף,הנודלס ורוטב
הסויה לווק,מערבבים עוד כ-2-3 דקות ומוכן.
יופי של מוקפץ
טעים טעים-בתיאבון!
500 גרם חזה עוף(או פילה עוף)
אריזה של נודלס(200 גרם)
1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
רבע פלפל ירוק חריף(פרוס לטבעות)
1 גזר(פרוס לרצועות דקות)
1 בטטה קטנה(פרוסה לרצועות דקות)
2 גבעולי סלרי(קצוצים)
4 כפות שמן זית(2 כפות+2)
חצי כף דבש(או סוכר חום)
2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן(כפית+כפית)
כפית מלח(חצי כפית+חצי כפית)
כפית אבקת קארי(חצי כפית+חצי כפית)
כפית פלפל שחור גרוס(חצי כפית+חצי כפית)
חצי כפית כורכום
כף פלפל צ'ילי מתוק גרוס
2 כפות רוטב סויה
הכנה:
1.פורסים את חזה העוף לרצועות דקות.
מתבלים בחצי כפית מלח,חצי כפית אבקת
קארי,חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית
פפריקה ומערבבים.
2.מחממים 2 כפות מהשמן בווק ומקפיצים
את רצועות העוף עד שמשנים את צבעם
ומזהיבים מעט.מוציאים לכלי נפרד.
3.לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים
את הבצל עד הזהבה קלה.מוסיפים שום
ומערבבים.מוסיפים את הדבש ושאר
התבלינים(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
4.מוסיפים את הירקות בהדרגה בסדר הבא:
גזר ובטטה,פלפלים וסלרי.כל זאת תוך כדי
ערבוב ועד ריכוך קל.
5.בינתיים מבשלים את הנודלס לפי הוראות
היצרן ומסננים מנוזלים.
6.מוסיפים את רצועות העוף,הנודלס ורוטב
הסויה לווק,מערבבים עוד כ-2-3 דקות ומוכן.
יופי של מוקפץ
טעים טעים-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה