יום שלישי, 23 ביוני 2015

חזה עוף מוקפץ בירקות ורוטב סויה






                 אין על מוקפץ טעים ומזין לארוחת הצהריים
          שכולם אוהבים..אפשר לשלב ירקות
          שאוהבים וכמובן גם נודלס..תיהנו :)

             

                  מצרכים:

       
   600 גרם חזה עוף(פרוס דק לרצועות)
          1 פלפל אדום
          1 פלפל צהוב
          חצי פלפל ירוק חריף(לפי הטעם)
          1 קישוא
          2 גזרים
          חצי סלסלת פטריות,פרוסות(לא חובה)
          1 בצל גדול(חצוי ופרוס לאורכו)
          1 גבעול סלרי(קצוץ כולל העלים)
          2 שיני שום(פרוסות)
          כפית גדושה אבקת קארי
          כפית פלפל שחור גרוס
          חצי כף פפריקה מתוקה בשמן
          חצי כף פפריקה מתוקה גרוסה
          קורט מלח גס(לפי הטעם)
          2 כפות רוטב סויה
          5-6 כפות שמן זית(או קנולה)

          הכנה:

          1.מחממים במחבת(ציפוי טפלון/קרמי)את השמן
             ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות.מוסיפים
             את פרוסות השום וממשיכים לטגן כדקה.
             מוסיפים פפריקה לשמן ומערבבים.
          2.מוסיפים את הירקות בהדרגה בסדר הבא:
             פלפלים(כל הירקות פרוסים לרצועות ארוכות),
             גזר,סלרי וקישוא.כל זה תוך כדי ערבוב מדי
             פעם,עד שהירקות יתרככו מעט.
          3.מוסיפים את חזה העוף הפרוס ושאר התבלינים,
             ושוב מערבבים מדי פעם עד שהבשר מוכן.
          4.מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים שוב
             (בשלב הזה אפשר להוסיף גם אטריות נודלס אם
             רוצים)משאירים על הגז עוד כ-2 דקות ומוכן.


                              ומוגש עם נודלס:
           


                  
                                   יופי של מוקפץ
                                
טעים ומזין-בתיאבון!

           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3047


_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה