עוגת טורט קלאסית עם ריבת חלב
חגיגית ומושלמת לכל אירוע או אירוח..
פשוט מעדן של עוגה..תיהנו :)
לבצק:
(לפי כוס מידה אוניברסלית-240 מ"ל)
5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמן קנולה
4 כפות חלב
רבע כוס קורנפלור
3/4 כוס קמח תופח
לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
3/4 כוס חלב
1 אריזה של אינסטנט פודינג וניל
למריחה בין שכבות העוגה:
3 כפות גדושות ריבת חלב+כף חלב
לסירופ:
כוס מים
רבע כוס סוכר וכף רום(או תמצית בטעם רום)
לקישוט:
3-4 כפות קוקוס קלוי
הכנה:
1.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים
בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל וממשיכים
להקציף כ-8 דקות עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין
את השמן ואת החלב.בסוף מוסיפים את הקמח
התופח והקורנפלור בתנועות קיפול עדינות.
2.מרפדים תבנית קוטר 26 ס"מ בנייר אפייה,
משמנים ויוצקים את הבלילה.אופים בחום
של 170 מעלות כ-35-40 דקות.מצננים את
העוגה וחוצים ל-2(אפשר גם לחלק את הבלילה
ל-2 תבניות ולאפות כל שכבה בנפרד.זמן
האפייה במקרה כזה קצר יותר).
3.מרתיחים כ-4 דקות את המים והסוכר,מורידים
מהאש ומוסיפים רום.מרטיבים את השכבה
התחתונה של העוגה במחצית מהסירופ,מעל
מורחים את ריבת החלב(לאחר שחיממנו
מעט במיקרוגל וערבבנו עם כף החלב)ומעל
כמחצית מקרם השמנת והפודינג.
4.מניחים בזהירות מעל את השכבה השניה של
העוגה,מרטיבים בסירופ שנותר ומצפים בקרם
ובקוקוס קלוי מסביב.אפשר גם לשמור מעט
מהקרם ולקשט מעל בעזרת שקית זילוף.
מעדן של עוגה-בתיאבון!
(לפי כוס מידה אוניברסלית-240 מ"ל)
5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמן קנולה
4 כפות חלב
רבע כוס קורנפלור
3/4 כוס קמח תופח
לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
3/4 כוס חלב
1 אריזה של אינסטנט פודינג וניל
למריחה בין שכבות העוגה:
3 כפות גדושות ריבת חלב+כף חלב
לסירופ:
כוס מים
רבע כוס סוכר וכף רום(או תמצית בטעם רום)
לקישוט:
3-4 כפות קוקוס קלוי
הכנה:
1.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים
בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל וממשיכים
להקציף כ-8 דקות עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין
את השמן ואת החלב.בסוף מוסיפים את הקמח
התופח והקורנפלור בתנועות קיפול עדינות.
2.מרפדים תבנית קוטר 26 ס"מ בנייר אפייה,
משמנים ויוצקים את הבלילה.אופים בחום
של 170 מעלות כ-35-40 דקות.מצננים את
העוגה וחוצים ל-2(אפשר גם לחלק את הבלילה
ל-2 תבניות ולאפות כל שכבה בנפרד.זמן
האפייה במקרה כזה קצר יותר).
3.מרתיחים כ-4 דקות את המים והסוכר,מורידים
מהאש ומוסיפים רום.מרטיבים את השכבה
התחתונה של העוגה במחצית מהסירופ,מעל
מורחים את ריבת החלב(לאחר שחיממנו
מעט במיקרוגל וערבבנו עם כף החלב)ומעל
כמחצית מקרם השמנת והפודינג.
4.מניחים בזהירות מעל את השכבה השניה של
העוגה,מרטיבים בסירופ שנותר ומצפים בקרם
ובקוקוס קלוי מסביב.אפשר גם לשמור מעט
מהקרם ולקשט מעל בעזרת שקית זילוף.
מעדן של עוגה-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה