יום שבת, 18 בינואר 2014

בעבע בתמר








                     איזו נוסטלגיה!
            עוגיות טעימות ביותר מהמטבח
            העיראקי הנפלא..
            עם הרכב בצק חדש הצלחתי לשחזר
            את הטעם הנפלא והמיוחד של
            של העוגיות האלה שטעמתי כילדה
            ומשתפת גם אתכם כאן :)


            לבצק:
            (כ-30 עוגיות)

            4 כוסות קמח
            100 גרם חמאה(או מרגרינה),רכה
            כפית גדושה שמרים יבשים
            1/4 כוס שמן קנולה
            כף קליפת תפוז מגוררת
            1/3 כוס סוכר
            1/4 כפית מוסקט טחון(או חוואייג' לאפייה)
            1 סוכר וניל
            1/2 כפית מלח
            1 כוס מים פושרים(לפי ספיגה)

            המלית:

            350 גרם תמרים יבשים ללא חרצנים
            כפית קינמון
            כף שמן קנולה
            כף מיץ תפוזים,סחוט טרי
      
            הציפוי:

            1 ביצה טרופה
            1/3 כוס שומשום
   
            הכנה:

           1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך וחלק.
              לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח,
              גרידת תפוז ואגוז מוסקט.מכסים
              ומתפיחים כשעה.
           2.מכינים את המלית:מרככים את התמרים
              במיקרו כדקה,או על אש קטנה על הגז
              כ-5 דקות.מוסיפים את שאר חומרי
              המלית ומערבבים היטב.
           3.יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג
              בערך(או בגודל שרוצים),משטחים וממלאים
              בערך כפית מהמלית,סוגרים(כמו שמכינים
              קובה),מרדדים כל כדור לאחר המילוי
              ויוצרים חורים בעזרת מזלג.מורחים
              בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
           4.אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה,
              עד הזהבה.



                                אין על העוגיות של פעם!
                                  בהצלחה ובתיאבון!




            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3451



_________________________________________________________________

תגובה 1:

  1. לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה? או אופציה אחרת שיעניק לעוגיות צבע שזוף?

    השבמחק