יום שלישי, 21 בינואר 2014

פטייר- מאפה תרד מהמטבח הערבי








     

               מאפה נהדר וטעים ביותר
            מהמטבח הערבי.
            עם מלית תרד בתיבול
            חמוץ מתוק שמשאיר טעם
            של עוד..פשוט מעדן! :)


              לבצק:

             3 וחצי כוסות קמח(כחצי ק"ג)
             כפית גדושה שמרים יבשים
             כפית דבש
             כפית סוכר
             כפית מלח
             2 כפות שמן זית
             1 ורבע כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
        

              למלית:

             350 גרם תרד
             1 בצל גדול(קצוץ דק)
             3 כפות שמן זית
             חצי צרור כוסברה(קצוץ דק)
             כפית מלח גס(לפי הטעם)
             כף מיץ לימון
             1/2 כפית פלפל שחור גרוס
             1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
             1/2 כפית סומק


              לציפוי:

             1 ביצה
             1/2 כף שמן זית
             2 כפות שומשום


              הכנה:

            1.מערבבים קמח שמרים וסוכר יחד,
               יוצרים גומה ומוסיפים דבש ומים
               פושרים בהדרגה.לקראת הסוף
               מוסיפים שמן ומלח,וממשיכים ללוש
               עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
               מכסים ומתפיחים כשעה.
            2.מכינים את המלית:שוטפים היטב את
               התרד,משהים כרבע שעה על מסננת
               ומעבירים על נייר סופג.
               בינתיים מטגנים את הבצל ב-3 כפות
               שמן הזית עד הזהבה,מוסיפים את
               עלי התרד(לאחר שקצצנו מעט גס),
               מפזרים מעל מלח גס וממשיכים 
               לערבב ולטגן עד שמאבדים מנפחם.
               מוסיפים מיץ לימון ותבלינים,מערבבים
               עוד כדקה ומורידים מהאש.בסוף
               מוסיפים כוסברה ומערבבים.
            3.מורידים את הבצק על משטח מעט
               מקומח ומחלקים ל-10-12 כדורים.
               משטחים מעט,מכסים ומשהים
               כרבע שעה.
            4.מרדדים כל כדור לעלה דק,ממלאים
               במעט מהמלית,סוגרים לצורת משולש
               ומהדקים היטב.
            5.מורחים ביצה טרופה עם חצי כף
               שמן זית,מפזרים מעל שומשום
               ואופים בחום של 180-190 מעלות
               כרבע שעה,עד הזהבה.



                                 לפני אפייה:


              

    


                                  ובזמן ההכנה:


                 

      




                                    בהצלחה ובתיאבון!


              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4799








_________________________________________________________________

5 תגובות:

  1. תשובות
    1. יפה יקרה תודה רבה..שמחה לשמוע ובהצלחה :)

      מחק
  2. dommage que la traduction en français ne soit pas précise

    השבמחק
  3. נראה נהדר ומתאים אף לטבעונים,במקום ביצה,מורחים קמח מהול במים.בתאבון

    השבמחק
  4. הבצק בהתפחה ..את המילוי שיניתי לבשרי ..
    תודה מאיה על המתכון .
    כל מתכון שלך יוצא מעולה ...
    שבת שלום.

    השבמחק