יום שבת, 12 באפריל 2014

עוגיות קוקוס לפסח עם שקדים גרוסים








                 עוגיות קוקוס ביתיות נהדרות
            בשילוב שקדים גרוסים ושוקולד
            מריר מומס מעל..מושלם לאירוח
            או סתם לנשנוש עם הקפה..תיהנו:)



             מצרכים:

             200 גרם קוקוס טחון(2 אריזות)
             כוס שקדים
             3 חלבונים(מביצים בגודל L)
             כוס סוכר
             קורט מלח
             שקית סוכר וניל
             60 גרם שוקולד מריר(לזילוף)

             הכנה:

            1.קולים מעט את השקדים על מחבת או
               בפולסים קצרים במיקרוגל.מעבירים למעבד
               מזון וגורסים מעט גס.
            2.מקציפים את החלבונים ומוסיפים קורט מלח,
               סוכר וסוכר וניל בהדרגה.ממשיכים להקציף
               כ-7 דקות עד שנוצר קצף נוקשה ויציב.
            3.מוסיפים לקצף את הקוקוס ואת השקדים
               ומערבבים בתנועות קיפול.משהים את 
               העיסה במקרר כרבע שעה.
            4.יוצרים מהעיסה כדורים(בגודל של כדור פינג
               פונג בערך),או שממשיכים לגלגל לצורה של
               אצבעות או שמעבירים לעטרות נייר(אפשר
               גם בעזרת שקית זילוף).
            5.אופים בחום של 160 מעלות למשך 10-15 
               דקות,עד הזהבה.
            6.מצננים את העוגיות.יוצרים שקית בצורת 
               קונוס מנייר אפייה,מעבירים לנייר את 
               השוקולד המריר לאחר שהמסנו אותו.
               יוצרים פתח קטן בקצה הקונוס ומזלפים על
               העוגיות.



         
                                  יופי של עוגיות
                                בתיאבון וחג שמח!




             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3589
          

 


_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה