יום שבת, 12 באפריל 2014

מוסקה בתנור








                    אין על התבשיל הזה..
           איך לא? כשיש שילוב מנצח של בשר
           חצילים ועגבניות..
           תבשיל מושלם לשבת או לחג..פשוט מעדן! :)



             
                         מצרכים:

            3 חצילים בגודל בינוני(מעט רחבים)
            700 גרם בשר בקר טחון
            2 בצלים(קצוצים דק)
            3 שיני שום(קצוצים דק)
            4 עגבניות(2 קצוצות+2 פרוסות לטבעות)
            5 כפות שמן זית(4 כפות+כף)
            2 כפיות מלח(כפית+כפית),לפי הטעם
            כף פפריקה מתוקה בשמן
            כפית גדושה בהרט
            חצי כפית כמון טחון
            חצי פלפל אדום חריף קטן(קצוץ דק)
            כפית פלפל שחור גרוס
            1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
            100 גרם רסק עגבניות(קופסת פלסטיק קטנה)
            כפית גדושה אורגנו מיובש
            כפית צ'ילי מתוק גרוס
            1 וחצי כוסות מים רותחים(לפי הצורך)

          
             הכנה:

            1.שוטפים ופורסים את החצילים לטבעות ברוחב
               כס"מ,מעבירים למסננת גדולה,ממליחים בכפית
               מלח ומשהים כרבע שעה.
            2.מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר
               אפייה,מורחים שמן זית(4 כפות)משני הצדדים.
               אופים כרבע שעה בחום של 190 מעלות,עד
               ריכוך והזהבה.
            3.מאדים ומפוררים את הבשר במחבת(ציפוי
               טפלון/קרמי).ברגע שהבשר משנה את צבעו
               מוסיפים בצל,שום,פלפל אדום חריף,כפית מלח
               ותבלינים(חוץ מהאורגנו והצ'ילי המתוק)וממשיכים
               לאדות עד ריכוך הבצל.מוסיפים 2 עגבניות
               (קצוצות ללא הקליפה),פטרוזיליה קצוצה ורסק
               עגבניות,וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות ומוכן.
            4.בסיר סוטז' בינוני מסדרים בתחתית מחצית
               מכמות החצילים בצפיפות,מעל את הבשר 
               המאודה ומעל שכבה נוספת של חצילים.
            5.פורסים 2 עגבניות,מורחים משני הצדדים כף
               שמן זית ומניחים מעל החצילים.מפזרים מעל
               אורגנו יבש וצ'ילי מתוק,ומוסיפים כוס וחצי
               מים רותחים לסיר.
            6.מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות
               טורבו למשך כ-40 דקות(20 דקות ראשונות
               הסיר צריך להיות מכוסה והרוטב בתום האפייה
               צריך להיות עד כשליש מגובה הבשר 
               והחצילים).


          
          ולפני אפייה:



        

                                                            מעדן של מוסקה
                                       בתיאבון!



           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5063





_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה